Ако всички бъдем мъдри, правителство ще има. Няма значение в

...
Ако всички бъдем мъдри, правителство ще има. Няма значение в
Коментари Харесай

Борисов: Ако всички бъдем мъдри, правителство ще има. Най-добре е третият мандат да отиде при Янев

Ако всички бъдем мъдри, държавно управление ще има. Няма значение в кой мандат ще е. Най-лесно ще е третият мандат да се даде на " Български напредък ". Правителстото ще е с къс мандат - единствено няколко месеца. Кабинетът може да е без политически лица. Вариант две - шефовете на парламентарни комисии да станат министри.

 

По-опитен човек от мен сега няма, само че няма да съм претендент за министър председател.

 

Искаме оставката  на енергийния министър Росен Христов.

Какво сподели Христов? Кирил Петков е купувал газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо за дълготрайни контракти за доставка.

 

Трябва още време партиите да узреят.

Радев е умен, че ни дава време.

 

Готов съм на лидерска среща с Кирил Петков и Асен Василев.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

 

" Какво е в моята душа е без никакво значение. Всички ме питат за какво съм толкоз доброжелателен. Важното е тежката зима, хората да я изкарат допустимо най-леко ", по този начин Борисов отговори на въпрос, дали е дал прошка на Кирил Петков и Асен Василев, че са го арестували.

 

" Ние можем да създадем държавно управление с първия мандат, само че няма да е стабилно, няма да провокира спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да пораства. Затова би трябвало особено да се благодари на президента Радев, че демонстрира мъдрост и самообладание, с цел да свикнем, че ние сме спечелили, а те - изгубилите ", акцентира някогашният министър председател.

 

Той още веднъж удостовери, че ГЕРБ няма да поддържа мандата на Политическа партия, нито те ще поддържат този на неговата партия.

" За да няма злополука, изобщо не би трябвало да се приказва за първи, втори, трети мандат ", сподели Борисов и добави, че народът желае държавно управление.

 

" Единственото положително във войната е да имаме държавно управление или по-скоро парламент. Народът и здравият разсъдък диктуват да управляваме ние. Всичко останало е злополука. Ние към този момент имаме доста добра коалиция. Резултатите от изборите и от гласуването в Народното събрание са идентични. Българите желаят евроатлантически и Европейски съюз ", уточни той.

 

Според Борисов, имало " доста добра коалиция " в Народното събрание по значимите въпроси, визирайки първо военната помощ за Украйна. 175 " за ", подсети той. 162-ма депутати поддържаха и да вземем вторите 8 изтребителя F-16. 157 " за " да продължим с процеса на влизане в еврозоната. Решението за диверсификация на съветското нуклеарно гориво – 153 гласа. Огромно болшинство в комисия за антикорупционните оферти на " Продължаваме промяната " (ПП) за КПКОНПИ. При това състояние, в случай че не бъде направена коалиция, по какъв начин ще разбираем на хората, че Народното събрание стопира да работи, попита Борисов, откакто му беше напомнено, че Политическа партия не поддържат първия мандат.

 

Същевременно водачът на ГЕРБ съобщи, че " всеки български жител, искащ да гласоподава на машините на Мадуро, може да го направи ". Няма " хартиена коалиция " – машинният избор ще остане, увери той. " Може да се окаже, че 99% си гласоподават на машини ", сподели още Борисов и не се съгласи, че с машинния избор няма операции. Има " не поддържам никого ”, аргументира се той. И продължи – ГЕРБ, в случай че желали да апелират изборите, по какъв начин щяло да стане: " Един чувал флашки някъде ". Затова дано да имало верификация на хартия по какъв начин си дал своя вот на машината – това е предлагането на партията му.

" Аз не желая да поддържат нашия мандат. Ние също няма да ги подкрепим, само че в случай че проведем диалози и Народното събрание работи, по какъв начин ще разбираем, че го скапваме ", попита експремиерът.

Водещият Златимир Йочев съобщи, че се вижда коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поради гласуването на хартиената бюлетина.

" Това е груба клевета! Машините остават в цялостния им размер. Всеки жител, който желае да гласоподава на машините на Мадуро, дано гласоподава. То излезе, че дневникът е поправен. Няма коалиция с Българска социалистическа партия и второ, машинният избор остава. Те остават, няма да се махат ", сряза го Борисов.

Той изясни, че е предложил разновидности за диалози, с цел да се схванат партиите за кабинет.

" Като не желаят по този начин, отиваме в Народното събрание и вършим контактни групи. Вчера Политическа партия разговаряха с Българска социалистическа партия, а през днешния ден ние.

 

Борисов погледна и към тематиката идващ бюджет. 

 

Ще се стигне до един от двата разновидността - подкрепили с декларация отварянето на бюджета от Радев. За 2 години Асен Василев приготви 4 бюджета, като последния беше преди 2 месеца.

Нека партиите да се схванат точка по точка кое предложение на коя ще влезе, да има подписано единодушие и тогава служебното държавно управление да го внесе.

 

След като бъде готова, ще има лидерска среща. Тя има смисъл, когато контактните групи свършат работа точка по точка, сподели експремиерът.

 

" Със 67 депутати би трябвало да намериш сечение, с което да управляваш ", посочи той. И увери, че ГЕРБ има готови оферти за състав на държавно управление, само че в този момент това не е значимо.

 

А по-късно в диалога заприказва даже за вид " експертно държавно управление " с стеснен мандат, на който министри да бъдат шефовете на парламентарни комисии.

 

Изненадващо Борисов атакува енергийния длъжностен министър Росен Христов, който вчере удостовери данните на Делян Дорев от ГЕРБ, че правитеството на Кирил Петков е внасяла съветски газ на високи цени посредством медиатори.

 

" Какво сподели Христов? Кирил Петков е купувал газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо за дълготрайни отговори за доставка. Краткосрочните контракти са подписани в нарушаване на Закона за енергетиката. И Христов е открил всичко това при встъпването си в служба ", разяснява Борисов.

 

" Откъде-накъде длъжностен министър (Росен Христов) ще атакува нашите " евентуални сътрудници от Политическа партия, съобщи Борисов като водещият не може да разбере дали Биросов се майтапи или не.

 

Служебният министър и служебното държавно управление имат една задача – да вършат избори, продължи Биросов. Ние сме обяснявали, че това е правилно (за съветския газ), само че сме работили институционално – подавали сме сигнали до Министерство на вътрешните работи. Надявам се, че Кирил и Асен ще дават отговор – дали както Гроздан Караджов и Сашо Кеша (бел.ред. - енергийният министър от кабинета " Петков " Александър Николов) са отговорни ", акцентира Борисов, само че не пропусна да изброи какво приказва Христов в Народното събрание, с конкретизиране: " Аз нямам доверие на този министър ".

 

Конкретните думи на служебния енергиен министър, които Борисов засяга, бяха: " Още през април частната компания е купила слотове на терминала " Ревитуса " за количество, което през май е доставила таман на България. В това време " Булгаргаз " нищо не направила да обезпечи слотове. Количествата са били на цени с 30% по-скъпи от тези, които би изискал " Газпром ".

 

Веднага по-късно обаче Борисов изясни по какъв начин се надявал, че Делян Добрев не е прав по тематиката, откакто не отхвърли, че тезите на Добрев съответстват мощно с казаното от Христов. Но в случай че било правилно, " Политическа партия ще стане сложна за диалог партия ", сподели водачът на ГЕРБ.

 

Същевременно той изиска оставката на Росен Христов ( " не може да атакува по този начин Политическа партия " ), обаче по какъв начин по този начин имало толкоз пари, отишли за съветски газ и нефт по времето на Политическа партия?

 

" Ако всички бъдем мъдри, ще има (редовно правителство). Има време партиите да узреят ", заключи Борисов какво е бъдещето на България.

 

Но и сподели, че третият мандат най-добре било да отиде при Стефан Янев, а каквото и да е държавно управление ще е с къс мандат - небосвод от няколко месеца, само че с съгласие за съответни задания, които да извърши.

 

" Никога не съм имал кюлчета " - това съобщи Борисов. 

 

" Когато дойдат тук Кирил Петков и Лена да ги питате за парапета, тогава... не, аз се уморих ", сподели експремиерът. " Няма какво повече да си кажем, тъй като се заклех във всичко, че нямам кюлчета ", добави той и продължи, че в случай че имал, щели да стоят при " жена-банкерка ", с която преди имал връзка - евентуално визирайки Цветелина Бориславова.

 

" Народът постави ли ме пръв? Единственият, който би трябвало да ми прости, е той ", настоя Борисов.

 

" Еднакви несгоди имаме, идентични врагове ", дълбокосмислен беше Борисов по тематиката " Кирил Петков и Лена Бориславова ", като съобщи, че евентуално тях ги записали същите хора, които записвали и него.

Плевнелиев издигна и откри името на Христо Иванов. Той постави Асен Василев за министър. Мони Паси е безусловно неоспорим. Не желаеха по този начин и минахме на други диалози, сподели още Борисов, във връзка контактната група, която не съумя да реализира консенсус за държавно управление. За да не се трансформира в сватбарски бюджета пък трябвало да се гласоподава единствено по контрактувани точки, а не в зала партиите да се надцакват.

Ако мен Царя ме предложения на диалога, аз нямам очи да не отида. След като Асен Василев и Христо Иванов са работили с него в този момент не отиват на срещите, сподели Борисов. Аз съм ходил на лидерски срещи от Берлин до Москва, сподели още той.

На въпрос на bTV дали е дал прошка за ареста си на Политическа партия, той отговори, че мислел за зимата и по тази причина отстъпва. 

" Какво е в моята душа е без значение. Всички ме питат за какво съм толкоз доброжелателен. Защото ме интересува по какъв начин хората ще изкарат зимата, която ще е доста тежка ", отговори Борисов на въпроса дали е дал прошка на Асен Василев и Кирил Петков за ареста му. И изясни, че е подготвен да се срещне с тях.

Той изясни, че няма да е министър председател, макар, че може да управлява " най-добре от всички ".

ГЕРБ обаче били подготвени със състав на кабинета. Заставаме на един лист по 30-40 точки и тогава споделяме в мандата - дали е на ГЕРБ, Политическа партия, " Да, България " или Българска социалистическа партия. Даваме 20 министри, като съставът може да са без политически лица, само че те би трябвало да извършват точките, които са се разбрали контактните групи, обясни водачът на ГЕРБ.

 

" Защо да се отдръпвам? По-опитен човек от мен няма. Ръководя най-добре от всички ", настоя Борисов.

 

" Ами 2 години за какво не я поддържат, бе. На кокошарника оградата ще падне " - по този начин водачът на ГЕРБ отхвърли позицията, че положението на оградата по границата е негово завещание. " Дойде министър председателят на Англия ", подсети той за визитата на Дейвид Камерън и получи отговор: " Когато беше издигната ". 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР