Ако все още смятате, че Coca-Cola е просто освежаваща напитка,

...
Ако все още смятате, че Coca-Cola е просто освежаваща напитка,
Коментари Харесай

Неподозираните приложения на Кока-кола в градината

Ако към момента смятате, че Coca-Cola е просто освежаваща напитка, значи грешите.
Ето някои необикновени използва на Coca-Cola, за които малко хора знаят и които все пак от време на време са доста потребни.
За феновете на градинарството
Трябва да се означи, че изливането на кола в почвата на градината дейно намалява нейното рН и доста градинари употребяват тази напитка за засаждане на ацидофилни растения като: хедър, азалия или астилба.
Също по този начин, тази напитка оказва помощ за ускорение на ферментацията на компостта. Киселините, дружно със захарта, съдържаща се в тази кола, подтикват микроорганизмите, които са потребни за процеса на разложение.
За да приготвите компост, би трябвало:
 Какво не би трябвало да засаждаме до краставиците Какво не би трябвало да засаждаме до краставиците
През вековната история при развъждането на зеленчуци от хората беше маркирано, че някои от тях порастват по-добре дружно, а други е по-до...
Смесете растителните боклуци с количество от напитката. Изсипете литрова бутилка кока-кола върху компоста. Разбъркайте всичко и оставете да престои най-малко една седмица. Колкото по-голямо е количеството на употребяваната кола, толкоз по-бързо се получава разлагането.
Пиенето на дегазирана кола не е най-приятното нещо. Въпреки това, вместо да излеете напитката в мивката, целесъобразно е да я употребявате за култивиран растения.
Благодарение на високото си равнище на въглероден оксид, той подхранва растенията, като им обезпечава нужната хидратация.
За задачата напълнете лейка с кока-кола и по-късно поливайте растенията, само че избягвайте да изливате тази газирана напитка върху цветята и пъпките. За да почистите единствено листа и стъбла, навлажнете парче плат и избършете.
Кока колата е от значително значение за растежа на някои култивиран растения. За дейно поливане можете да редувате потреблението на кола и вода.
 Как оцетът може да ни бъде потребен в градината Как оцетът може да ни бъде потребен в градината
Всички сме наясно, че оцетът е освен овкусяващи свойства, само че е и брилянтен повсеместен почистващ препарат в семейството. Но знаете...
Много хора употребяват Coca-Cola за отбрана на градинските растения от охлюви, мравки, охлюви и други инсекти. Опитайте кола, вместо да употребявате химикали.
Ако решите да съберете охлюви - напълнете купа с кола и оставете в градината за една нощ. Привлечени от захарта, съдържаща се в тази напитка, охлювите ще бъдат отровени от съдържащата се в нея киселина.
При улов на инсекти като комари, мравки или оси правилото е същият като при охлювите. Напълнете няколко купи с напитката и по-късно поставете на няколко места в градината, с цел да привлечете вредителите. Те ще се удавят.
Капан за мухи
Ако желаете да извършите капан за мухи, изрежете пластмасовата бутилка на 2/3 от нейната височина. Изсипете кола в дъното на бутилката, поставете гърлото с главата надолу в бутилката, разрежете на половина. Поставете бутилката на масата. Капанът е подготвен. Тъй като Cola е по-евтина от пестицидите на пазара, с цел да се отървете от инсекти, просто напръскайте сода непосредствено върху тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР