Ако все още се чудите как да прекарате съботния ден,

...
Ако все още се чудите как да прекарате съботния ден,
Коментари Харесай

Тереза Маринова, Евгени Иванов - Пушката и талисманът Арми ще учат децата как да садят дръвчета

Ако към момента се чудите по какъв начин да прекарате съботния ден, Нестле България подкрепя самодейността на Столична община Новата гора на София -  с. Негован и ви предлага чудесна опция за цялото семейство да се забавлявате навън и по едно и също време с това да дадете своя персонален принос към по-доброто ни бъдеще като засадите дърво. 

Активната стратегия стартира в 10.30 часа с проведени игри за най-малките, в които олимпийската шампионка Тереза Маринова, най-точният сервис на България Евгени Иванов -Пушката, дружно с Маруся Иванова и талисманът на лъвчето Арми по занимателен метод ще научат децата по какъв начин да посадят свое дърво и ще предизвика любознанието им да схванат за какво всяка посадена фиданка трансформира бъдещето ни към по-добро. 

В 12.30 часа стартира огромният фамилен конкурс за бързо и качествено засаждане, под вещото управление на преподаватели и студенти от Лесотехническия университет. Наградите, с изключение на удовлетворението от добре свършената работа, включват СПА колело на шанса и полугодишна карта за гратис посещаване на, чиито инструктори също ще вземат участие в засаждането и ще покажат на място силата на лопатата като фитнес апарат.

Много музика, положително въодушевление и положителна сила чакат всички запалянковци на дейното залесяване, а марките на Нестле България,, ще заредят всички със сладко въодушевление. 

И в случай че още не сте сигурни дали да напуснете дивана в събота сутринта, ето още 7 аргументи да го извършите: 

Причина 1: Вашето дърво забавя часовника на климатичните промени 

Всяко засадено дърво е мощен инструмент, който гълтам въглерод и по този метод лимитира парниковия резултат като се опълчва на климатичните промени. Докато едно дърво пораства, то всмуква въглероден диоксид от въздуха посредством фотосинтеза, съхранява въглерода под формата на дървесина и освобождава кислородни молекули. Всяко  дърво създава към 210 кг. О2 за година, с което усъвършенства структурата и качеството на въздуха. Горите работят като великански филтър, който забавя климатичните промени. 

Причина 2: Вашето дърво предотвратява ерозията и усъвършенства качеството на почвата

Филтриращите свойства на дърветата отстраняват въглерода и другите нездравословни субстанции от почвата, което въздейства удобно върху всички култури. Дърветата също трансформират повърхностния воден оток и по този метод приключват ерозията на почвата. Нива, заобиколена от дървета, удвоява добива си, подари почистващия резултат на гората. 

Причина 3: Вашето дърво е естествена преграда за ветрове и наводнения

Дърветата образуват естествена преграда за ветрове и наводнения,  забавят естествените стихии и оказват помощ да се предотврати превръщането на неприятното време в злополучие с опустошителни размери за огромни площи и посеви. Горите защищават водите, в това число язовирите, от затлачване с наносен материал, пазят от лавини и свлачища, а през зимата от снегонавяване по пътищата. Добре залесените територии редуцират шума и всмукват част от звуковата сила, което въздейства позитивно, както на хората, по този начин и на животните – домашни любимци и горски жители. 

Причина 4: Вашето дърво дава сянка 

Без дървета доста живи организми просто не биха оживели като това важи с идентична мощ, както за животните, по този начин и за растенията. 

Причина 5: Вашето дърво подсигурява биоразнообразие 

Само едно само дърво може да е дом на стотици типове живи организми - мъхове, лишеи, гъби, инсекти, паяци, мравки, мушички, влечуги, птици, бозайници. А в този момент си представете една гора, като не забравяте, че някои дървета живеят стотици години, а други - даже хиляди и според от типа и възрастта им се образува биоразнообразието. 

Причина 6: Вашето дърво е източник на разнородни вкусни и потребни артикули

Мед, горски гъби, билки, и голямо многообразие от плодове – всички те са свързани със засаждането на дърво. Дърветата са източник също и на дървесина и смоли, нужни в строителството.  

Причина 7: Вашето дърво обезпечава работни места 

От специалността лесовъд, до земеделието, през хората, които работят в дървообработващата индустрия, берат плодове или вършат биологични проучвания – всяко посадено дърво обезпечава работно място и оказва помощ на стопанската система на страната.  

Повече за самодейността: 

Инициативата „ Залесяваме интензивно “ 2022 на Нестле България се организира в „ Новата Гора на София 2 “ – с.Негован, план на,,, и с медийната поддръжка от Offmedia. Нестле поддържа самодейността на Столична община  Новата гора на София – с. Негован. В рамките на 3 акции през пролетния залесителен сезон чиновници на Нестле България и стотици доброволци засадиха дружно близо 7000 дъбови фиданки. 

До края на 2022 година Нестле България си слага за цел засадените дръвчета да са най-малко 10 000 като част от световния ангажимент на Групата да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 година в регионите, от които набира първични материали.  

За повече информация за събитието следете във .

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР