Ако все още не сте включили сок от целина в

...
Ако все още не сте включили сок от целина в
Коментари Харесай

Защо трябва да пиете по чаша сок от целина всеки ден?

Ако към момента не сте присъединили сок от целина в менюто си, запознайте с аргументите, заради които е добре да го извършите.

Балансирана диета, постоянни извършения, съответен режим на сън и отмора - всички сме чували за значимостта на тези съставни елементи, нужни за поддържане на хубостта и здравето на тялото. И постоянно придържането към тях лишава прекалено много време и пари. Има ли по-лесен и бърз метод да подобрите положението на тялото си, който не изисква огромни разноски? Да - сок от целина.

Най-мощното лекарство

Благодарение на състава си, целината е в положение да забави процеса на стареене, да контролира хормоните, да понижи риска от сърдечно-съдови болести. Тя има противоракови свойства, дейно отстранява непотребната течност от тялото, бори се с подпухналостта, усъвършенства качеството на кожата, дава мощ и сила.

Блогърите и американският врач Антъни Уилям единомислещо дефинират сока от целина като същинско знамение. Но в действителност в тази напитка няма нищо магично. Просто целината е богата на бета-каротин, витамини С, К, В2, В9, минерали като калий, рубидий и бор. В 100 грама от нея се съдържат единствено 23 килокалории. Но нейните потребните субстанции се усвоят по-добре, в случай че  я консумираме в течна форма.

За да приготвите въпросния сок, просто би трябвало да смелите стъблата от целина в блендер и да добавите малко вода. Консумирайте зелената напитка всяка заран и след месец ще видите резултата.

Борба с инфекциите

Целината има антибактериални свойства, защото съдържа антимикробни съставни елементи. Те доста понижават растежа на рискови бактерии в организма. Сокът от нея е в положение да отстрани токсините, които са причина за доста болести, понижават работоспособността и предизвикват мощна отмалялост.

Напитката е съвършено средство за подсилване на имунната система. Следователно, в случай че пиете по една чаша сок от нея всеки ден, бактериите и вирусите няма да се приближат до тялото ви.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР