Ако все още не сте чули, WNESSTV е първата българска

...
Ако все още не сте чули, WNESSTV е първата българска
Коментари Харесай

WNess TV: Когато светът от екрана не е сив и черен

Ако към момента не сте чули, WNESSTV е първата българска нишова телевизия за естетика на духа и тялото и към този момент сполучливо превзема интернационалния пазар.

От началото на февруари нейната стратегия се приема посредством спътник в Хърватия, а упоритостта ѝ е скоро да стъпи и в други страни като Чехия и Румъния. Програмата на WNESSTV към този момент е налична и посредством всички огромни тв мрежи у нас.

Акцентите в WNESSTV са излъчвания за здравословен метод на живот, положително мислене самоусъвършестване: йога класове, кулинария, фитнес, пилатес, йога за бременни, родителство и други " Отвъд рестриктивните мерки " (Beyond the Limitations) с банкера Емил Иванов пък споделя за хора, които са постигнали нещо значимо.

Основното обръщение на малкия екран е, че можем да водим доста добър метод на живот, да имаме ентусиазъм и мотивация. Светът не е сив и черен, всичко е пред нас и то е такова, каквото го реализираме и сами го създадем. Ние сме алтернативата на сивото и безполезното, споделя Иван Тодоров, изпълнителен шеф на медията.

Създателите на канала са добре познати в телевизионните среди. Иван Тодоров има дълготраен опит в разнообразни малките екрани у нас и в чужбина, включително като основен изпълнителен шеф на Нова Телевизия. Негов съучастник и съосновател на WNess е някогашният началник на Нова и bTV Павел Станчев.

Пред OFFNews Иван Тодоров споделя за провокациите пред основаването на профилирана телевизия, за обичаните на феновете излъчвания и за от време на време неочаваните даже за основателите на плана резултати.

- Как решихте да стартирате план за самостоятелна нишова телевизия?

- И на българския, а и на международния пазар няма доста wellness (добър и здравословен метод на живот - б.а.) телевизионни канали. Да не кажа, че няма съвсем никакви. Тези, които съществуват, са много по-нишови от WNESSTV.

Ние, от една страна, в действителност сме нишов канал, само че и не е напълно по този начин. Съдържанието ни е уместно за всяко едно семейство. Имаме предаване за здравословно хранене - Beauty in the Kitchen с Преслава Пейчева, имаме излъчвания за фитнес, йога, за личностно развиване. Всички те са доста значими за всеки един човек, стига той да разпознае себе си в това наличие.

- Кога стартирахте?

- През 2014 година, виждайки какво действително се предлага на пазара и имайки поради това, че хората са все по-загрижени за това с какво се хранят, по какъв метод желаят да живеят, да спортуват, ни подтикна към това да стартираме да сътворяваме такова наличие, което да облечем в ефирен канал с wellness устременост. Произвеждаме професионално наличие с хора, които са експерти в дадените области. Така в края на 2015 година стартирахме WNESSTV като интернационална wellness платформа. Тя включва линеен тв канал плюс онлайн платформа.



" Запазено за родители " с Дани Колева

- Амбициите Ви явно са и към интернационалния пазар.

- Да. WNESSTV към този момент е на интернационалния пазар. От няколко седмици сме на спътника Eutelsat 16A, който покрива цяла Европа. Посредством него имаме опция да влезе в други страни. Първата, в която влязохме, е Хърватска. В момента завършваме диалози в Чехия, Словакия и Румъния, където напълно скоро ще пуснем канала.

В момента наличието се излъчва на български в България, а редом с това върви и на британски за всички останали страни. Амбицията ни е и да произвеждаме локално наличие във всяка една страна, в която излъчваме.

- Как одобриха кабелните оператори канала?

- Във всяка страна е мъчно да влезе нов канал, изключително в случай че не е част от огромна група, тъй като пакетите са цялостни. Така се получава, че трайно открити канали излъчват едни и същи неща и няма място за нови. Ако не си група от канали, нямаш и силата да преговаряш, тъй че да влезеш непременно. Все отново ще употребявам случая да благодаря на българските опeратори. Много от тях одобриха доста добре концепцията да има един друг канал, който е опция на останалите. Вече сме в цялата страна, включително във всички най-големи районни кабелни мрежи.

- Какво демонстрира пийпълметрията? Как ви одобряват феновете?

- От началото на годината ние се измерваме от GARB. За благополучие резултатите демонстрират, че се нареждаме тъкмо по този начин, както се очакваше. 92% от нашата публика е измежду градското население. Над 70% от хората, които ни гледат, са работещи или на пълeн, или на повърхностен работен ден или са по майчинство. Над 27% от хората, които ни гледат, са с приход над 1000 лв., а над 43% имат приход над 500 лв.. Ние сме ориентирани към междинния и висок сегмент. Не сме всеобща телевизия. Нашето наличие може да бъде разпознато от хората, които са в един по-висок етап на лично развиване, без да подценявам всички останали, несъмнено. Те са осъзнали потребността да гледат положително наличие, което да води до по-добър метод на живот за тях.
``
- Кои са най-предпочитаните излъчвания от феновете?

- За миналата седмица да вземем за пример Beauty in the Kitchen с Преслава Пейчева е най-гледаното предаване. Друго желано предаване е " Запазено за родители " с Дани Колева. Много желан е и слотът за бременни дами. Всеки ден от 10 и от 14 ч имаме йога или пилатес за бременни. Това са излъчвания се гледат приблизително от над 900 души в този сегмент - бременни дами. Не звучи доста, само че ето - за 2017 има 57 000 родени бебета. Ако се вземе тази цифра към даден миг на годината, се оказва, че немалка част от този сегмент гледа тези излъчвания и евентуално практикува. Аз персонално не чаках толкоз добър резултат. Щях да се веселя, в случай че 10 бременни вършат извършения с WNESSTV всеки ден. А те са 900.

- Какви са резултатите от Хърватска?

- Още нямаме резултати, защото се излъчваме там едвам от началото на тази година. Но започнахме да получаваме имейли и 8% от визитите на уеб страницата ни са от там, което е индикация, че на ежедневна база хора от Хърватска наблюдават програмата.

- Как реагира рекламният пазар на сходен план?

- Това е доста забавен въпрос. Няма клиент, рекламодател или организация, който да не е приел положително плана. От февруари имаме няколко акции, предходната година също имахме. Вижда се ясна реакция от страна на рекламодатели и организации, които към този момент не се опасяват да популяризират в WNESSTV. Причините са няколко. Първо, при нас е елементарно да таргетираш наличие.



Емил Иванов снима " Отвъд рестриктивните мерки "

- Как произвеждате предаванията?

- Всичко е лично наличие, създадено от нас.

- Планирате ли и различен канал?

- В интерес на истината - да, дори два. Но още е рано за тях. Засега планираме още забавни излъчвания в WNESSTV.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР