Ако все още не сме свидетели на нова голяма война

...
Ако все още не сме свидетели на нова голяма война
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: На прага сме на голяма война в Близкия изток

Ако към момента не сме очевидци на нова огромна война в Близкия изток, то ние сме на прага на такава. Много зависи от това, което ще се случи на терен. В медиите се пишеше, че „ Хизбула “ е една непобедима войска, само че виждате какво се случи – те останаха още веднъж сами. Това съобщи арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Направи ми усещане, че Иран не е податлив да поддържа „ Хизбула “. Те ползват сега стратегическо самообладание. Вероятно изчакват, с цел да видят кой ще оглави американската администрация. Те желаят да завоюва Камала Харис, като правоприемник на администрацията на Барак Обама, при който се подписа нуклеарната договорка “, изясни той.

„ В събота „ Хизбула “ излязоха с пост, в който споделят, че първият отговор на офанзивата с пейджърите е приключена. Израелският президент Ицхак Херцог съобщи, че нямат нищо общо с офанзивата с пейджъри, министър председателят Бенямин Нетаняху обаче съобщи, че е била нанесена мощна офанзива на „ Хизбула “, разяснява арабистът.

„ Свидетели сме на доста мощна шпионска игра. „ Хизбула “ си основава компании, не е наложително да са единствено ливанци в тях. От централата им споделят, че даден човек може да свърши избрана работа (да пере пари). Те обаче са проядени от шпиони. Няма по какъв начин в България да ги знаем. Няма разследваща конструкция, която да разкрива информаторите си “, уточни проф. Владимир Чуков.

„ Много неприятно е, че медиите в Ливан дават едни кордони от коли, които вървят към Бейрут. Потокът се насочва към Сирия, а от там знаете накъде отива, в случай че продължи този напън над „ Хизбула “, предизвести той.

Според анализаторът Израел е посочил кибер предимство. „ Всички осведомителни системи а „ Хизбула “ бяха пробити. Те просто нямаше по какъв начин да избягат “, съобщи още проф. Чуков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР