Ако войната в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да

...
Ако войната в Газа се задълбочи, Европа ще трябва да
Коментари Харесай

Европа ще трябва да разчита на Русия за горива

Ако войната в Газа се задълбочи, Европа ще би трябвало да разчита на Русия за горива. Това предвижда пред " Нова телевизия " финасистът Любомир Дацов.Той напомни ескалацията в района през 70-те години на предишния век, когато арабският свят е наложил протест на петрола за Стария континент. По думите му рискът нараства.
Дацов разяснява и тематиката за отнемането на дерогацията на " Лукойл ". Според него там са намесени доста бизнес ползи. " Наличието на двойни стандарти в взаимоотношенията не водят до изчистване на проблемите в света ", безапелационен е финансистът. Както стана известно през предходната седмица ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че ще внесе тази седмица план на решение за лишаване на дерогацията на " Лукойл " за вноса и преработката на съветски нефт. С него държавното управление ще бъде задължено да направи това в едноседмичен период. От Движение за права и свободи оповестиха, че парламентарната им група ще поддържа предлагането на ГЕРБ за преустановяване на дерогацията за преправка на съветски нефт от " Лукойл Нефтохим Бургас ".
Вчера стана ясно, че парламентарните групи ще се съберат още през днешния ден да обсъдят настояването на ГЕРБ за неотложно преустановяване на дерогацията, без значение, че Народното събрание е във почивка и че Народно събрание се произнесе по тематиката безусловно преди дни, отлагайки крайния период за дерогацията до октомври, 2024 година
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разгласи по-рано, че решението за удължение на дерогацията e било взето под напън. " Това решение беше взето под напън на кабинета. Първите два пъти, когато ние внесохме един път в 7-дневен период и един път в 30-дневен, получихме закани от премиера Денков, че ще подаде оставка и кабинетът пада. Съобразихме се с това и гласувахме въпросния период до октомври 2024 година ", сподели Добрев.
" Парламентът към този момент взе решение за " Лукойл ". Ако ще се предлага нещо ново, би трябвало да забележим какво тъкмо се предлага. То ще бъде разисквано от цялото държавно управление, включително и от министъра на стопанската система ". Това разяснява пред публицисти в Ловеч министърът на финансите Асен Василев. Знаете, че предходното решение беше взето въз основата на много обстойни отчети за това какво е допустимо да се случи като скорост на прехода, уточни Василев.
Пред БНР Василев разяснява още, че все още енергийните първични материали в частност петролът не нарастват в резултата на спора в Близкия изток, само че постоянно би трябвало страната да има проект при положение, че се сбъдне отрицателен сюжет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР