Ако виното от снощната празнична вечеря ни е надвило и

...
Ако виното от снощната празнична вечеря ни е надвило и
Коментари Харесай

Ако виното ни надвие, какво да го правим?

Ако виното от снощната празнична вечеря ни е надделяло и не сме съумели да го изпием, на сутринта то към този момент е трансформирало усета си, и то не към по-добро - само че може да бъде употребявано за някои потребни цели.

1. Марината за месо. Червеното вино е отлична марината за месо, омекотява жилавите нишки и придава усет. Мариноването 6 часа преди пържене унищожава канцерогенните съединения. Вино със същото количество зехтин (олио), билки и подправки ще бъде вкусна и здравословна марината.
Необикновените типове вино
Преситените фенове на виното непрекъснато търсят нещо по-особено и ново, с цел да разнообразят вкусовите си чувства. Винопроизводителите с...
Прочети повече
2. Дезинфектант за повърхности. Бактерицидните свойства вършат виното чудесно средство за стерилизация на кухненски плотове. Белите виновност може да се употребяват за разчистване на ламинат, пластмаса и стъкло. Само не използвайте вино върху гранитни повърхности - естествените киселини могат да повредят камъка!

3. Винени кубчета. Замразете остатъците от вино в съд за кубчета лед. Така, в случай че имате потребност от малко количество вино за сос, заливка, чорба или яхния, прибавете винено замразено кубче. Този лед е подобаващ и за подготвяне на ароматни винени коктейли в жегата.

4. Чистене на петна. Ако се накапете с алено вино, не се паникьосвайте. Да, наподобява извънредно, само че има метод да се поправи. Вземете бяло вино и залейте прясното леке. Подсушете с забрадка. Повторете операцията толкоз пъти, колкото е належащо, до момента в който замърсяването изчезне. Изплакнете с вода и след 5 минути подсушете.

5. Боядисване на плат. Червеното вино е чудесно багрило. Петното от него е доста мъчно за унищожаване. Използвайте тези му свойства за боядисване на тъкани! Кипнете го в по-голям съд и поставете там облеклата или тъканта, които желаете да боядисате. Разбъркайте добре с дървена бъркалка и варете не повече от 10 минути. Изчакайте да изстине изцяло и изплакнете щедро. Ще получите цвят, който варира от розово до виолетово.
Как правели вино във тип на тухли
Когато възбраната за продажба, произвеждане и превозване на алкохол в Съединени американски щати влезнала в действие през януари 1920 година и в страната се откри...
Прочети повече
6. Градински тор. Малко количество вино ще ви помогне да превърнете купчина компост в екологичен тор. Изсипете хартисалата ви част от напитката в компоста и разбъркайте с весло или лопата. Алкохолът ще помогне за активиране на потребните бактерии, които от своя страна разграждат органичната материя. В резултат на това получавате отличен тор за вашата градина, изцяло естествен и безусловно безвреден.

7. Блясък без петна. Известно е, че оцетът и водата оказват помощ за почистването на стъкло. Оказва се, че бялото вино влияе по безусловно същия метод. Изсипете няколко супени лъжици от напитката в бутилка с вода и напръскайте прозорци, огледала и стъклени плотове. След това избършете с вестник и ще получите ярка, чиста, искряща повърхнина. Стъклото ще стане изцяло транспарантно.

8. Против мазни петна. Виното е отлично средство за унищожаване на петна от масло по подове. Алкохолът и киселината бързо реагират със замърсители. За да употребявате тези им вълшебен свойства, изсипете напитката върху петното, оставете го да престои най-малко един час и изплакнете добре с чиста вода. За да премахнете изключително мощно замърсяване, изсипете малко сода от горната страна, полейте с вино и разтрийте получената гъста паста със остаряла четка за зъби. Петното е длъжно да изчезне.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР