Ако Виктор Орбан и Салвини правят пакт за Нова Европа,

...
Ако Виктор Орбан и Салвини правят пакт за Нова Европа,
Коментари Харесай

Борисов уговаря автомобилен завод в България

Ако Виктор Орбан и Салвини вършат пакт за Нова Европа, тогава за какво BMW направи цех в Унгария, откакто е подобен? Ние вършим старания в този момент за цех за коли и в България. Тук Германия и Бавария могат да покажат своето отношение. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на взаимната конференция с баварския си сътрудник Маркус Зьодер в постройката на Министерски съвет.

"Орбан ми е другар, питате ме дали ще потегли по неговия път - отговорът ми е твърдо "не ". Гласувах за замразяването на участието му в ЕНП. И в случай че Германия направи тази стъпка към нас, ще покаже отношението си към тези, които са били сполучливи, дисциплинирани към Европа ", продължи Борисов.

"България е доста прогнозируема при наше държавно управление - твърда европейска и атлантическа устременост. Имаме и разлики с Германия - ние не построихме Южен поток, а вие направихте Северен поток. Сега се надяваме нашият газов хъб "Балкан " да бъде подсилен същински и от вас, с цел да можем и ние да останем в газово-разпределителната система, която се построява ", изрази очаквания Борисов.

На въпрос дали Бавария поддържа включването на България в Шенген, баварският министър председател Зьодер акцентира: "Аз към този момент споделих, отговорът дадох на сътрудника от "Зюддойче цайтунг ": Да, поддържаме! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР