Ако ви се спи – пригответе се да се оцъклите:

...
Ако ви се спи – пригответе се да се оцъклите:
Коментари Харесай

Кое е общото между киното и кафето? Късото е по-силно

Ако ви се спи – пригответе се да се оцъклите: Кинематограф LIVE идва с нова доза късо кино, измежду която, с изключение на заглавията от целия свят, личат и две родни – режисьорският дебют на Деян Цвятков, Taste, и спечелилият премията на Jameson на София Филм Фест „ Дрехи”.
Филмът на Веселин Бойдев е роман за лесната рушимост на човешките връзки, само че в същото време съумява да избяга от някои предъвквани в родното кино клишета, разгръщайки фабулата си по метод, по който мъчно можем да не видим персоналния претекст на създателя. Впечатляват работата на оператора, дългите фрагменти, играта на Филип Аврамов и Димитър Николов, органичният край.
Въпреки тежкият си прочувствен декор, „ Дрехи” е по необикновен метод оптимистичен и вдъхва вяра. Този резултат е реализиран гладко – тъкмо като мистериозните придвижвания на камерата – ненатрапливо и без непременно да се търси поука. Може би таман в това е и най-голямото му достолепие: с езика на киното, по незабележим метод, ръката на Веселин Бойдев ни води през протичащото се, с цел да ни подскаже, че „ в никакъв случай не е късно”.
Каква е разликата сред киното и кафето? – киното води до пристрастяване без да вреди на здравето ви. Спестете от кафе, елате във „ Влайкова” тази сряда, 10 Октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР