Ако ви се случи да посетите откриването на някоя от

...
Ако ви се случи да посетите откриването на някоя от
Коментари Харесай

Лола Джун, която все още носи памперси, продава картините си средно по 1000 долара

Ако ви се случи да посетите откриването на някоя от идващите изложения на художничката Лола Джун, е доста евентуално да я видите в някоя от нормалните й прически с голям брой дребни опашки на главата и да ви поздрави, до момента в който стиска шоколадовата си сладка в ръка. Някои съпоставят изкуството й с това на Жан-Мишел Баския и други известни нереални експресионисти. И въпреки всичко, в случай че решите да й донесете букет с рози, е доста евентуално да го хвърли на земята и да изиска плюшеното си мече. Всичко това може би звучи малко по-логично, когато допълним, че Лола Джун е на 2 години и даже към момента употребява памперси.

Пабло Пикасо преди време споделя, че му е лишило 4 години, с цел да стартира да рисува като Рафаело, само че цялостен живот, с цел да рисува като дете. Лола Джун е занаятчия тъкмо в този жанр, нищо че е на арт сцената от напълно скоро.

Наскоро нейни произведения бяха изложени в изложба в Манхатън и част от тях се продадоха на цени сред 250 и 1500 $. Една от нейните 37 картини, рисувани с акрилни бои върху платно, даже бе оценена на 23 хиляди $.

Откривател на Лола е художникът Пажтим Османаж, който е другар на майка й Лусил Хавиер, споделя изданието The Cut. Той бил на вечеря в дома им, до момента в който Лола рисувала с маркери върху листи хартия в хола. Впечатлен от нейните драсканици, или както той ги назовава " внушителни нереални композиции ", актьорът се върнал седмица по-късно с друга марка маркери, само че майката отхвърля да й ги даде, защото били токсични, а " Лола е още бебе ", споделила тя.

Така на третото си посещаване той идва с акрилни бои и платна за изобразяване. Тя се захванала да рисува, което траяло към 15 минути, след което внезапно захвърлила четката и се отдръпнала. Така почнали техните постоянни художнически сесии.
Вижте тази обява в Instagram.Публикация, споделена от Lola June (@lolajuneart) на Фев 12, 2019 в 1:51 PST
Творческият развой при нея е доста елементарен: Когато желае да рисува, споделя " Рисуване? ", а когато завърши, споделя " готово ".

Три месеца по-късно Сана Резуан, арт пълководец и патрон на Музея на изкуството " Метрополитън ", която употребява услугите на майката на Джун - Лусил - като коафьор, посетила студиото на Османаж. Там забелязала една от картините на Лола, подпряна на стената. Резуан, чиято персонална сбирка от творби на изкуството включва произведения на индийския абстракционист Зарина и на актуалната художничка Шилпа Гупта, предложила 700 $, с цел да купи една от картините на място. Така Лола попаднала в първия си арт колекционер.

Няколко месеца по-късно Османаж писал на изложба ChaShaMa с предложение да създадат нейна галерия, което било признато, а той почнал да рамкира платната.

Още в първия час от откриването на изложбата шест от тях се продават на цени от 250 до 1500 $. Ако това нормално е мотив за наслада измежду художниците, в тази ситуация е по-скоро аргументи да натъжи тяхната авторка.

Когато Османаж в началото взел картините от вкъщи на Лола, с цел да ги занесе в галерията, тя доста се стреснала, когато не ги разкрила вкъщи. Майка й споделя, че картините й станали другари. Когато се разсъни заран, даже ги целува, а когато излиза от у дома, им споделя: " Чао, картини! "

Затова на сутринта след откриването, когато Лола се събудила вкъщи, огледала се и споделила " Къща на картини? ", майка й я завела назад в галерията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР