Ако ви се счупи нокът, това не е само проблем

...
Ако ви се счупи нокът, това не е само проблем
Коментари Харесай

Маникюристка каза как може да спасите счупен нокът

Ако ви се счупи нокът, това не е единствено проблем от естетическа позиция. Той може да се трансформира в мъчителен сектор за цялата ръка и да затрудни работата ни. Особено неприятни стават следствията, в случай че счупената част е ситуирана надълбоко и нокътят се обърне. Тогава мястото може да се разкърви и инфектира. Затова е належащо да предприемете бързи дейности по запазването със счупения нокът.

Почистете мястото със алкохол или различен антисептик. Леко полирайте зоната с пила, почистете и подсушете. Нанесете върху нокътя тъничък пласт лепило за нокти. Изрежете малко парче от подобаващ тъничък лейкопласт и го сложете върху нокътя (добра работа ще ви свърши и късче коприна, хартия или филтър от пакетче чай). 
 Лекар сподели какъв брой захар можем да ядем дневно и да останем здрави Лекар сподели какъв брой захар можем да ядем дневно и да останем здрави
В днешно време с модифицираните храни и прекаляването с опаковани артикули човек елементарно може да се обърка и да употребява доста повече зах...

Изчакайте да изсъхне, нанесете втори пласт лепило и още веднъж оставете, до момента в който се втвърди. Премахнете непотребното лепило и изпилете повърхността на нокътя, с цел да се заглади.

Накрая може да нанесете лак за нокти или гел.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР