Ако ви се налага в момента да смените телефона си,

...
Ако ви се налага в момента да смените телефона си,
Коментари Харесай

Сгъвай, разгъвай и пак – с Galaxy Z Fold4

Ако ви се постанова сега да промените телефона си, несъмнено първото, по което ще се ориентирате в избора си на нов, ще е размерът. Достатъчно огромен, с цел да виждате хубаво всичко, което вършиме със и на него, само че не и прекомерно огромен, с цел да не ви се изплъзва от ръцете и да ви тежи в чантата. Задачата наподобява малко комплицирана, по тази причина ще ви предизвикаме с нещо ненадейно – а какво ще кажете за един по-малък телефон с потенциал на огромен подобен? Сякаш сме позабравили времената, в които всяка от нас имаше телефон с капаче и какъв брой елегантно изглеждаха те. Технологиите обаче се развиват по-бързо от нас, хората, и ето ни в този момент, 15 години по-късно още веднъж можем да бъдем със моден и стилен телефон, който към този момент е... сгъваем. А когато едно нещо е сгъваемо, то, разумно, е и разгъваемо – и от малко се трансформира в огромно. Няма повече да сгъваме и разгъваме локуми, а непосредствено споделяме, че става въпрос за новия Samsung Galaxy Z Fold4, който е едно същинско украшение с големи благоприятни условия, за които ще прочетете в идващите редове.

Ако в миналото сте се чудили има ли по какъв начин да имате гъстота и функционалност в едно, то отговорът „ да “ идва с. Роден като противовес на визиите ви за това какво може да прави един стилен телефон, този модел ще ви потвърди, че умее всичко (че и отгоре)– да демонстрира видео наличие с безупречно качество, да съхранява цялата информация, която му подадете, да прави превъзходни фотоси, да ви води на непознати места, да ви забавлява, осведоми и въодушевява.

И по този начин, първо да разясним какво е – с размер на външния екран от 6.2 инча това е един приблизително огромен телефон с доста капацитет. В разгънато положение екранът се разпростира на цели 7.6 инча, което си е чудесна опция да гледате видео наличие, да водите конферентни диалози или просто разглеждате фотоси на котки в Инстаграм.

Samsung Galaxy Z Fold4 е впечатляващо мощен и работлив, и даже малко може да ви депресира със своята активност и безконечна подготвеност за работа. Няма огромна или непостижима задача за този телефон, без значение, дали сте кралицата на мултитаскинга или желаете да ставате бюти инфлуенсър – той нещо като мини личен компютър и е основан, с цел да прави живота ви по-лесен, като прескача за нула време от задача на задача без да усетите, с помощта на усъвършенствания си програмен продукт и хардуер. Навигацията е супер лесна, а телефонът като че ли интуитивно отгатва по кое време желаете да превключите от един прозорец на различен и го прави за елементи от секундата. Благодарение на App Pair пък с едно допиране можете да стартирате до три приложения по едно и също време на екрана, а функционалността Multi View ще се хареса на тези, които непрестанно би трябвало да превключват от текстови известия на имейли и назад, и да вършат всичко това удобно, на огромен екран.

Освен за работа, несъмнено, можете да ползвате за заниманията и свободното си време, и да се оставите в неговите ръце – пардон, камери, да уловят най-хубавите моменти от деня ви и вас самата. И като казахме „ камери “ е редно да отбележим, че камерите на Samsung Galaxy Z Fold4 заслужават собствен, обособен абзац – първо, тъй като са доста, второ, тъй като са доста положителни.

Моделът идва с: 12MP ултраширокоъгълна камера, 50MP широкоъгълна камера и 10 MP телефото камера с 3x оптично нарастване, плюс 4МР камера под екрана. С 50MP широкоъгълната камера можете да бъдете сигурни, че даже небрежно нащраканите фотоси на есенни листа в парка ще се трансфорат в шедьоври с висока резолюция, а настрана от това имате опцията да подобрите качеството с функционалността Detail Enhancer и един път вечно да престанете да вършиме замъглени фотоси с оправданието, че нищо не разбирате от снимка – ето в този момент към този момент имате телефон, който схваща и всяка фотография ще е като за фотоконкурс. Ако пък сте далекогледи и на балкона на 8-я етаж насреща сте видели ужасно сладко куче, което би трябвало да снимате незабавно, на помощ се притичва функционалността 30X Space Zoom и voilá – имате куче като слънце. За по-специалните случаи е опцията Super Resolution Zoom, с която всеки подробност е отличим даже да е сниман от разстояние.

А в този момент малко да подълбаем във функционалностите на камерата като Dual Preview, които ви трансформират за секунди в оператор, режисьор и основен артист в едно. Обяснено на елементарен език, това значи, че на външния екран имате опция да следите визуализацията на протичащото се и да нанасяте корекции в позата още преди да сте създали фотографията – т.е., просто няма по какъв начин да имате неприятна фотография оттук насетне. Функцията Capture View пък демонстрира визуализации на фрагментите, тъй че да можете да коригирате това, което не ви харесва, при следващо снимане. 50 МР широкоъгълната камера ще ви води в свят на невиждани до момента селфита, а опцията да получавате фотосите си в Галерия в недопечен тип с помощта на Expert Raw, ви дава в ръцете принадлежности за ретуш и обработка по ваше предпочитание. И тъй като това е интелигентен телефон, фрагментите могат да бъдат обработвани и непосредствено на него благодарение на функционалността Photo Remaster.

Две думи и за екрана, който, както разбрахте, в разгънат вид е с диагонал 7.6-инча - приложенията на известните мрежи като Фейсбук са усъвършенствани за преживяването на по-голям екран, а Netflix и други стрийминг платформи могат да бъдат гледани и без да държите телефона в ръка. И не че това ще ви направи кой знае какво усещане, само че е добре да го знаете, току-виж ви се падне като въпрос в някой куиз - е първото мобилно устройство с Android 12L, специфична версия на операционната система Android, основана взаимно с Гугъл за преживяване на огромен мобилен екран, в това число на сгъваемо устройство (научете го наизуст и го казвайте на хората към вас в най-неочаквани моменти ).

За да е всичко още по-специално, този модел поддържа стилус, който до неотдавна беше запазена марка единствено на моделите от серията Note. S Pen ще ви бъде безпределно потребен, в случай че сте от хората, които обичат да си водят бележки, да си рисуват човечета или просто да драскат напразно. Благодарение на стоящия калъф пък можете хем да си гледате, хем да си пишете и ръцете ви да са свободни, което е скъпо, в случай че непрестанно участвате във видео диалози да вземем за пример.

И тъй като това въпреки всичко е модел на Samsung, очаквайте с него да дойдат и всички тези страхотни приложения на Гугъл, които вършат живота ни елементарен и прелестен и най-много ни оказват помощ да намираме всякакви неща – непознати адреси или палто, което преди малко сме видели да носи жена на отсрещния тротоар.

За първото, несъмнено, употребяваме Гугъл Maps - най-хубавият другар на всеки, който не прави разлика сред ляво и дясно, а с Гугъл Lens незабавно ще откриете на кой бранд е въпросното палто, само че преди този момент ще би трябвало да сте извадили бързо телефона, да пуснете функционалността 30X Space Zoom, за която разказахме нагоре, да снимате бързо и по-късно да пуснете фотографията в Гугъл Lens. Така разказано наподобява комплицирано, само че в действителност е доста елементарно и на третото палто към този момент ще сте като същински сътрудник 007. А в случай че инцидентно, до момента в който се учите, вземете та изпуснете своя, не изпадайте в суматоха.

Първо, Galaxy Z Fold4 е направен от супер здравия материал Corning Gorilla Glass Victus+ и е роден подготвен да понесе ожулвания и надрасквания, а рамката от Armor Aluminum го трансформира в най-здравия сгъваем смарт телефон на Samsung до момента. И второ, моделът е единственият в света водоустойчиви сгъваем смарт телефони, със сертификатIPX8, което значи, че устоя (в тестови условия) на потапяне до 1,5 метра сладка вода до 30 минути.

Разбира се, това не значи незабавно да хукнете да го топите в реки и басейни или да го изпускате от осмия етаж, само че просто да бъдете спокойни, че даже и да се хлъзне леко в някоя локва, до момента в който преследвате следващата си фешън находка по улиците, Galaxy Z Fold4 ще оцелее и ще продължи да си прави работата.

Защото, както казахме и първоначално, това е един стилен телефон, само че с огромни благоприятни условия, и нищо не може да му се опре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР