Ако ви харесва идеята да останете блестящи дълго след смъртта

...
Ако ви харесва идеята да останете блестящи дълго след смъртта
Коментари Харесай

Кремираните ви останки могат да се превърнат в диамант – ето как

Ако ви харесва концепцията да останете блестящи дълго след гибелта си, е допустимо да превърнете земните си остатъци в ослепителен елмаз.

Диамантите се състоят от чист въглерод, който е спретнат в кристал. Повечето от тях са се образували преди сред 1 и 3 милиарда години, надълбоко под повърхността на Земята, при интензивна топлота и високо налягане. Израстването в тези рискови условия придава на диаманта мощно обвързвана атомна конструкция, което го прави най-здравото вещество в света (или най-малко едно от тях).

Възможно е също по този начин да се „ отглеждат “ диаманти в лаборатория благодарение на машина, която имитира естествените процеси, създаващи диаманти, намиращи се в Земята. Разработена за първи път през 50-те години на предишния век, тази техника е известна като обработка при високо налягане и висока температура (HPHT). Обикновено тя включва нагряване на изходните въглеродни материали до над 2300 °C и подлагането им на налягане от 6,5 до 8,5 GPa (това е почти равностойно на балансирането на търговски реактивен аероплан на пръст).

Заедно с малко диамантено „ семе “, което работи като място за формиране и катализатор, главната съставна част, от която се нуждаете, е въглеродът.

Елемент, с който хората разполагат в обилие. 

Около 18.5 % от човешката телесна маса се състои от въглерод, а от кремираните ни остатъци нормално се получават сред 2.5 и 8.5 мг въглерод. Тъй като за изработката на неестествен елмаз е нужен единствено 1 милиграм въглерод, това е повече от задоволителен материал за работа. Това е относително комплициран, само че вълнуващ развой, както изяснява Eterneva.

Компания, която може да трансформира пепелта в диаманти.

Въглеродът в кремираните кости съществува под формата на карбонат – сол, състояща се от един въглероден и три кислородни атома. Първо се употребяват газове за обособяване на някои от примесите в карбонатите, след което карбонатът се трансформира в чист въглерод благодарение на извънредно високи температури и среда с ниско наличие на О2. Полученият въглерод се прибавя към малко диамантено семе, след което се подлага на сходен HPHT развой като всеки синтетичен елмаз.

Лабораториите обаче ще прибавят много огромно количество „ генеричен “ въглерод, който не е получен от кремираните остатъци. Това е по този начин, тъй като пепелта въпреки всичко ще съдържа примеси, които могат да повлияят на цвета и чистотата на диаманта. Всъщност по този начин нареченият „ персонален въглерод “ от кремираните човешки остатъци ще съставлява единствено към 10 до 15% от общия въглерод в крайния артикул.

Съществува необятен кръг от компании, които ще разрешат на хората да трансфорат кремираните остатъци в елмаз. Цените зависят от качеството, само че съгласно Института по кремация един кремационен елмаз нормално варира от 750 до 20 000 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР