Ако Ви бяха избрали през 2022 г., щяхме да доставяме

...
Ако Ви бяха избрали през 2022 г., щяхме да доставяме
Коментари Харесай

Париж остро срещу Льо Пен: А дали войниците на Путин не са вече във Франция

" Ако Ви бяха избрали през 2022 година, щяхме да доставяме военна помощ на Русия, с цел да смаже Украйна, това е действителността ", сподели министър председателят Габриел Атал, обръщайки се към крайнодясната лидерка.
Струва си да се попитаме дали бойците на Владимир Путин не са към този момент във Франция, съобщи през днешния ден френският министър председател Габриел Атал, имайки поради лидерката на френската последна десница Марин Льо Пен, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Льо Пен разяснява думите на президента Еманюел Макрон, че не изключва изпращането на западни бойци в Украйна, въпреки президентът на Френската република да призна, че няма консенсус по въпроса.

" Еманюел Макрон прекрачи още една линия по пътя към войната и направи тъй че над 70 милиона французи да надвисне екзистенциална опасност ", сподели Марин Льо Пен.

" Казват ми, че това е в полза на човечеството. Кое е обаче това божествено право, по силата на което Франция ще изпраща бойци да пазят всички обективни дела на света, до момента в който единствената съществуваща международна империя, Съединените щати, отхвърлят да създадат това, вместо нас ", попита с подигравка крайнодясната лидерка.

" Вие чакахте първата опция да ни припомните на кого сте вярна в действителност и да покажете същинското си лице ", включвайки се в неприсъствен спор с Льо Пен министър председателят Атал.

Френският министър председател съобщи още, че " когато четем следствията, които се вършат ", като да вземем за пример това на в. " Вашингтон пост " от 30 декември за хипотетичните контакти на политическата мощ на Льо Пен " Национален общ брой " с Москва за намаляване на поддръжката за Украйна, " си коства да се попитаме дали бойци на Владимир Путин не са към този момент в нашата страна ".

" Говоря за Вас и за Вашите бойци, госпожо Льо Пен ", разясни Атал.

" Като погледнем Вашите позиции в настоящо и минало време, виждаме, че Вие се бяхте оповестили за боен съюз с Русия ", като това " беше единствено преди две години: това фигурираше във Вашата стратегия за президентските избори ", посочи министър председателят Атал.

" Ако Ви бяха избрали през 2022 година, щяхме да доставяме военна помощ на Русия, с цел да смаже Украйна, това е действителността ", сподели още Габриел Атал.

Същевременно външният министър Стефан Сежурне внесе малко изясненост по отношение на думите на Макрон.  

Това, че западни бойци може да участват в Украйна, не значи, че те ще вземат участие в спора.

С оглед на съветската експанзия Западът би трябвало " да планува нови дейности в поддръжка на Украйна ", като може да става дума за разминиране, за помощ в областта на киберсигурността и за " произвеждане на оръжия (...) на украинска територия. За осъществяването на част от тези дейности може да е належащо наличие на украинска територия, само че това няма да значи присъединяване в спора ", означи Сежурне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР