Ако въведат задължителен зелен сертификат, ще оглавим протестите пред парламента

...
Ако въведат задължителен зелен сертификат, ще оглавим протестите пред парламента
Коментари Харесай

Възраждане ще оглави протестите пред НС, ако въведат зелен сертификат за чиновниците

" Ако вкарат наложителен зелен документ, ще оглавим митингите пред Народното събрание и ще влезем Народното събрание по различен метод. Искат да ни лимитират, да нямаме достъп. Сертификатът би трябвало да бъде анулиран. Мерките не дават резултат, а лимитират бизнеса и стопанската система. Когато се вкара зеленият документ и в Народното събрание на депутатите на " Възраждане " и част от " ИТН " им бъде неразрешено да влизат, тогава всеки шеф може да го направи ". Това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Цончо Ганев, зам.-председател на Народно събрание от Политическа партия " Възраждане ".

Той разяснява, че мораториумът е бягство на ръководещите от значимите решения. " Ние входирахме искане за чуване на Кирил Петков по тематиката за енергетиката. Той трябваше да каже какво желае да направи ", разкри депутатът.

По думите му с мораториума КЕВР са били принудени да спрат повдигането на цената, само че това не взема решение, а отсрочва казуса за битовите консуматори. " Трябва да се вземат трайни решения - електрическата енергия, създавана от ТЕЦ-овете и АЕЦ, да се пренасочи предпочитано за българския пазар. Когато той се задоволи, тогава чак каквото остане, да се изнася в чужбина ", прикани той.

Според него от " Възраждане " са желали обезщетенията за фотоволтаиците да бъдат орязани доста, с цел да се компенсира бюджета. " България заплаща два пъти по-скъп ток от Полша и най-скъпия в Европа. Малкият и междинният бизнеси заплащат с 300-400% по-скъп ток от месеци. В момента българската страна е абдикирала. Субсидията от 340 лв. не е изплатена, а бизнесът е в колапс ", уточни Ганев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР