Ако в рамките на досъдебното производство се установят на територията

...
Ако в рамките на досъдебното производство се установят на територията
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР с нови данни за боклука, складиран за Ндрангета в Плевен

Ако в границите на досъдебното произвеждане се открият на територията на страната други такива площадки за депониране на боклуци, те също ще бъдат тествани.

Това сподели на брифинг в града основен комисар Ивайло Иванов, общоприет секретар на Министерство на вътрешните работи, по отношение на извършената полицейска интервенция в Плевен.

В навечерието на Нова година е постъпила информация за нередности при съхранението на импортирани от Италия боклуци на площадка в Плевен.

Поради по-сложния предмет и публичния отзив е образуван екип от прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Плевен, чиновници на ОДМВР – Плевен, Търговско дружество ДАНС – Плевен. Извършени са инспекции за изясняване дали депонирани боклуци се съхраняват според условията на Закона за ръководство на отпадъците.

Разследването тече от близо два дни, формирано е досъдебно произвеждане. Извършени са всички нужни и неотложни дейности – огледи, разпити на хора, изземване на документи.

По документи на компанията на проверяваната площадка има 9000 тона боклуци с неопасен генезис – от метал, дърво, пластмаса и хартия. Предстои разбор на събраните доказателства и обмисляне на последващите дейности.

До момента са открити нарушавания на условията по съхранението и преработката, само че няма заплаха за здравето на хората. Депонираните боклуци в по-голямата си част са импортирани от Италия, само че не с влакови композиции, а по море.

Предстои изпращане на питане до италианските управляващи дали тези боклуци са свързани с следствие в Италия, както и превод на фирмена документи, разяснява основен комисар Ивайло Иванов.

„ В момента, който го имаме, ще бъде възложен на прокуратурата. След това ще се разбере дали са свързани, може да се направи взаимно следствие.

Към този стадий единствено имаме данни, че боклуците са от Италия, не че са свързани и са от един и същи източник. Ако в границите на досъдебното произвеждане се открият на територията на страната други такива площадки, те също ще бъдат тествани.

Всички гранични контролно-пропусквателен пункт в страната са известени какви документи би трябвало да съдържат контейнерите, в които се транспортират тези отпадъци”, акцентира основен комисар Ивайло Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР