Ако в Перник водата спре, ще се наложи евакуация на

...
Ако в Перник водата спре, ще се наложи евакуация на
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Евакуация на Перник, армията да охранява града!

Ако в Перник водата спре, ще се наложи евакуация на града или на част от него. Това сподели пред радио „ Фокус “ някогашният министър на защитата Бойко Ноев. Той изясни, че има военновременни проекти, който се отнасят за дейности при рецесии, каквато е тази в Перник.
По думите му, в случай че към момента не е направено, министър председателят Бойко Борисов би трябвало да разпореди подготовката за евакуация. Ноев изясни още, че при такива обстановки на армията ще се наложи да влезе в Перник, с цел да охранява града.

„ Хората от Перник би трябвало да знаят, че нищо положително не ги чака. В същото време би трябвало да знаят, че наподобява, че държавното управление прави всичко допустимо за решаването на този проблем. Няма на кого да разчитаме с изключение на на нашето държавно управление и нашите управляващи. Те би трябвало да приготвят проекти за най-лошото, в случай че то не се случи, тези проекти ще останат в някой списък и от тези проекти никой няма да пострада, само че би трябвало да сме подготвени за такива рискови обстановки. Трябва още един път да прегледаме нашия запас за деяние в спешни обстановки, в каквато сме в този момент “, сподели някогашният боен министър.

Бойко Ноев разяснява още, че е неприемливо изявлението на министъра на стопанската система Емил Караниколов, че се надява природата да реши казуса. Според Ноев Караниколов би трябвало да си подаде оставката, тъй като не можем да разчитаме на природата в такива обстановки.

Ноев сподели още, че задачата на политиците е да слагат ясни задания на професионалните структури в такива обстановки.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР