Ако в първите два - три месеца от президентството си

...
Ако в първите два - три месеца от президентството си
Коментари Харесай

Нинова и Радев мъдрят преврат!

Ако в първите два - три месеца от президентството си пилотът-изтребител генерал-майор Румен Радев се опитваше, и от време-навреме успяваше, да заблуди популацията, че - ето, аз извършвам конституцията и съм безпристрастен президент, равно далечен от всички политически сили в страната - то в последните два - три месеца президентът се държи напълно по новому. Заряза генералът мимикрията, хвърли я по този начин да се каже, на бунището на нервността, и към този момент никак не му и пука - няма (равно)отдалеченост, няма равнопоставеност, няма " татко на нацията ", червен съм си и, и в никакъв случай не съм бил различен, на мен, като българският президент, никой, но никой, споделям ви, няма право и не може да ми държи сметка! Аз вземам решение, аз разпореждам - Българска социалистическа партия е моята уязвимост, и макар че в продължение на няколко месеца го крих, през което време се изтезах доста, тъй като мимикрията си е тъга и театро, аз взех решение: край, Нинова е моя партийна ръководителка, няма да го укривам, и на който това не му харесва - да си гледа работата! Борисов също да си гледа работата - не е той индивидът, с който аз ще се преценявам, не е той индивидът, който ще ми търси сметка! На мен, президента на всички българи!
И Радев се пропука, последователно, някъде сред третия и шестия месец от мандата си! Сега и децата знаят, и слепите виждат, че Нинова и Радев са си първи приятелки, скачени съдове; че, когато си изиска, тя влиза при него като вкъщи си, на " Дондуков " 2 като на " Позитано " 20! А в случай че инцидентно при президента има заседание, то незабавно се прекратява - и по този начин е, до момента в който двамата, усамотени, си се изприказват. По партийни и държавни въпроси! Така де, участие е това, партийно участие, и то не къде да е, а в Българска социалистическа партия, партията на българските комунисти, чийто последовател и осиновител е! И какви са тия нелепости за разните там необвързаности, равни отдалечавания и тям сходни нелепости в потвърдена европейска народна власт! И освен европейска, ами и азиатска - от партийна позиция!
Кой води хорцето ли?! Ами Нинова, нали му е шеф. По партийна линия най-много. За 6 месеца Радев се еманципира от президентските си отговорности и си влезна в същинската роля, каквото е партийното му предписание! Ето вижте, в действителност - припомнете си:
Нинова " инцидентно " наминавала покрай " Дондуков " 2 и решила, по този начин както си ходела, да му се обади. И по този начин, обаждайки се, двамата си поговорили - на четири очи - след което председателката на Българска социалистическа партия някак апропо " разобличи " премиера Борисов, че си бил разрешил да приказва от името на н. в. Румен Радев, Държавната глава, казвайки, че двамата " се били разбрали "! А нямало нищо такова - " схващане ". Ставаше дума за предлагането на Нинова и Българска социалистическа партия точно президентът да дефинира шефовете на прословутата специфична комисия за битка с корупцията! Какво са се разбрали президент и министър председател, и дали изобщо са се разбрали, не е ясно, ясното е, че няколко дни по-късно Румен Радев обществено се приобщи към обвиняването на Нинова, че Борисов, видите ли, е излъгал; че Борисов, видите ли, май доста, и по принцип, постоянно си послъгва, с което още един път сподели, че тая с независимостта на президента просто няма да я бъде; че Партията, както се рецитираше в едно партийно стихотворение, въпреки и да бърка - постоянно е права!
Нещо повече - и той, сходно на Нинова, се направи на заплеснат и отново не помни, че президентът не е изпълнителна власт, че страната България е парламентарна република и че по конституция Радев може единствено да гледа и цъка с език, когато в Народното събрание се рашава - посредством висшегласие - кой ще е ръководител на тази противоречивата антикорупционна комисия, към коя от трите управляващи ще се числи и на кого ще се регистрира!
А другояче нито Радев, т.е. президентската институция, нито Нинова, т.е. опозиционната институция, са престанали да приготвят ГЕРБ и Борисов за сдаване на властта, както се споделя в такива случаи - вманиачен отмалялост няма. Защо вманиачен и за какво отмалялост ли?! Ами по доста аргументи, само че стига даже единствено последната оповестена. В България растежът на Брутния вътрешен артикул (БВП) единствено за второто тримесечие на 2017 година е 3,6% - в случай че Радев и Нинова не регистрират това, значи са национални предатели, които служат на непознати ползи. И още - потреблението през същиото това второ тримесечие на 2017 година е нарастнало с 4,2% - нещо което не се е случвало и в Съединени американски щати през последните 25 години - от Рейгън и Клинтън насам! Тоест: Рейгън, Клинтън и Борисов - една синджир марка, и колкото по-дълъг е " синджирът ", толкоз по-добре е за популацията - и на Съединени американски щати, и на България! Не на Русия!
Подготвят ни прелом двамцата на своите секрети срещи - след поредената такава Нинова дори заплаши, че незабавно след лятната почивка Българска социалистическа партия щяла да изиска избор на съмнение на кабинета - само че след това, откакто поразмисли и осъзна, че силиците й не стигат - и на Българска социалистическа партия, и на ная самата - чисто математически и по висшегласие - смени функциите: Борисов и ГЕРБ сами да си поискали избор на доверие, спомняйки си с трогване времето на Филип Димитров, който тъкмо по този метод самичък си би дузпата през 1992 година! Но добре е да напомним на председателката Нинова, че, първо, в този момент не е 92-ра, и второ - тъкмо тогава и тя самата беше от Съюз на демократичните сили, т.е. на страната на Филип Димитров! Както се споделя, от едната кожа - в другата!
Неуморен в борбата си с врага е и Радев - тези дни постави несъгласие на два закона, импортирани от болшинството в Народното събрание. Обструкции непременно, е тактиката - те, двамата политически ортаци, доста добре знаят огромната уязвимост на Борисов самичък да си подава оставката - натиснат ли го, и на това най-много разчитат: напън, напън и отново напън, нима за трети път се откаже от властта. Впрегнали в борбата са и синдикатите - и те, горките, се вършат на самостоятелни и равноотдалечени - и те президенти, единият на КНСБ, другият на " Подкрепа " - час по час плашат държавното управление със сначки и шествия.
Най-податливи на внушения отляво са служителите на реда - послушковците на Българска социалистическа партия и Радев, стачкуват ли, стачкуват, заплашват ли, заплашват - и все пари желаят, нищо, че се пенсионират левенти на 45 години; нищо, че взимат, грабят е точната дува, от хазната по 20 заплати при прословутото си ранно пенсониране. И не че си отиват у дома, както се споделя, " на подобаващ отдих ", ами си остават все по този начин в Министерство на вътрешните работи, само че към този момент с пенсия и заплата! Но стачкуват - и заплашват! Искат още, и още, и още, и още пари, а най-лошото е, че Борисов им ги дава - още, и още, и още, и още пари - на калпак, в действителност - на фуражка, а не за заслуги, а с цел да " мируват " - че имат оръжие, по закон, и не дай си, Боже, може да решат да се заловен за кобура! Нахалници и дерибеи, срама нямат - не всички, само че множеството, и все с ръце в джобовете! И отново - още, и още, и още, и още пари, ту за униформи, ту за нови коли, ту за обувки... Винаги има защо! И тъй като Румен Радев е боен освен по душа и предопределение, само че и по нрав, той постоянно ще е на тяхната, униформената, страна - и по какъв начин не, като при неочакваното си пенсиониране самият той си взе двадесетте заплати, които при него - съгласно чина и длъжността - удариха тавана!
Борисов би трябвало да е наясно с нещата на " Позитано " 20 и Дондуков " 2 - най-малкото, че те са едно и също животно, два адреса на един и същи адресант. Трябва обаче да е наясно и с нещо друго - че Столетницата и иже приобщените й в никакъв случай не се отхвърлят и в никакъв случай не се предават. Защото става ли дума за власт, значи става дума за пари. За тях парите са смисълът на живота им - персоналния, партийния, националния! А по отношение на тандема " Радев-Нинова ", той все по този начин ще продължи да тормози страната! Поне четири и половина години още. Нищо чудно и партийна брошура да има Радев, като Живков - с номер 1! Кой е като нас, кой е кат` Борисов!
Автор: Валентин Стоев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР