Ако в парламента имаше повече депутати, които карат мотори, в

...
Ако в парламента имаше повече депутати, които карат мотори, в
Коментари Харесай

Депутат: Ако бяхме повече мотористите в парламента, щеше да има правителство

Ако в Народното събрание имаше повече депутати, които карат мотори, сега щяхме да имаме постоянно държавно управление, това съобщи от трибуната на Народното събрание Иван Минев от ГЕРБ. Той добави, че в общността на мотоциклетистите няма разделяне, няма и идеологии. „ Няма русофили и русофоби ”, акцентира националният представител от Хасково. Репликата му провокира много звук в залата.

Изказването му беше направено по време на чуването на вътрешния министър Калин Стоянов за контрола върху шумните транспортни средства и противозаконните гонки по улиците на огромните градове. Минев съобщи също, че в случай че в страната има писти за моторни спортове, почитателите на високите скорости ще карат там.



Манол Пейков от ПП-ДБ показа по време на чуването многочислени сигнали от жители против противозаконните гонки и шума от тях. Той предизвести, че поради бездействието или слабата успеваемост на полицията в такива случаи, мнозина се заканват със саморазпарва, а това е доста рисково.



Калин Стоянов съобщи, че тт началото на година са извършени 186 интервенции за техническа редовност и по редовност на шума, като това включва противозаконни гонки и дрифотве. В 106 интервенции са взели участие екипи на автомобилна администрация. За техническа нередовност са спрени 3170 коли. Наложени са 776 санкции за шумни коли и 837 транспортни средства са краткотрайно спрени за отстранени шумозагшутели, като най-вече са в Бургас, Варна, Стара Загора и София.Наложени са 20 345 санкции за механически неизправни транспортни средства.

Министърът сподели също, че санкциите за такива нарушавания са от 50 до 500 лв. и са прекомерно ниски, с цел да спрат някого и да го откажат от гонките.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР