Ако в един момент се окаже, че не се завърши

...
Ако в един момент се окаже, че не се завърши
Коментари Харесай

Шишков: Жълтите павета са цъкаща бомба

Ако в един миг се окаже, че не се приключи ремонтът на жълтите павета до локалните избори, при започване на мандата на идващ кмет, ще е цъкаща бомба. Това съобщи служебният районен министър арх. Иван Шишков пред Нова телевизия.

Той уточни, че центърът на София са душата и сърцето на града. Вината за ремонта на жълтите павета в София е на общината и във възложителя, който следва да провежда и координира ремонта, акцентира районният министър. Министерство на регионалното развитие ще откликне по искане на Столична община да се удължи периода за техния ремонт.

Регионалният министър се надява София да позволи казусът с цъкащата бомба с центъра.

За построяването на новата детска болница в Горна Баня, Шишков изясни, че мястото е доста положително с доста добър терен. Теренът, който се е предложил имал единствено един проблем и той е бил процедурен. В него е трябвало да се вложи държавническо мислене и чисто професионален метод, като на терена е имало частен парцел, изясни арх. Шишков. Страните обаче са се разбрали, че ще бъде освободено задоволително с огромен терен, с цел да бъде построена детската болница.

Имало е още четири терена за построяването на новата детска болница - до банята на " Овча Купел ", в Банкя, а другите две места за детската болница били скелетът до Александровска болница да бъде удължен и детската болница да бъде построена до постройката на някогашната държавна болница. Имало е вид и до Окръжна болница. Нищо не предвещава да има неуспех с построяването на детската болница в Горна Баня, увери арх. Шишков.

Той добави, че няма да се прави пристройка на новия терен за детската болница, а това единствено за себе си дава успокоение, че може да се направи всичко, което е належащо, в това число и хеликоптерна площадка.

За незавършените автомагистрали и поръчките за милиарди, Шишков уточни, че за ремонтите нищо не е плащано, тъй като идващите 50% би трябвало да бъде платени за настоящите съществени поправки след разбор. Ремонтите са възлагани като настоящи поправки, само че в границите на строителството е имало детайли, които са прераснали в съществени, уточни министърът.

По думите му раздавани са едни пари, без да се знае дали ще бъде издигната автомагистрала " Хемус " или не. Основният проблем е методът на възлагане от настоящите поправки, главните и ремонтите на съответната пътна инфраструктура, изясни районният министър, който не знае и не може да си показа по какъв начин са давани пари в чувал и въобще по какъв начин са се събирали в него.

Арх. Иван Шишков е удовлетворен, че разрешил друга огромна цъкаща бомба - с стартирането в дейности на употреба интерконектора с Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР