Ако в четвъртък числата за 14-дневната заболеваемост от са под

...
Ако в четвъртък числата за 14-дневната заболеваемост от са под
Коментари Харесай

Ангелов: Няма да има нови мерки ако заболеваемостта се задържи под 200 случая на 100 хиляди

Ако в четвъртък числата за 14-дневната заболеваемост от са под 200 на 100 хиляди души население, няма да търсим нови ограничения. Системата на опазването на здравето може да се оправи с тези цифри.
Това съобщи в Бяла здравният министър проф., откъдето даде старт на огромния план за рационализация на незабавната помощ в страната, съобщи БГНЕС.
 Започва цялостната смяна на 237 обекта за незабавна здравна помощ Започва цялостната смяна на 237 обекта за незабавна здравна помощ
Министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов ще даде старт на строителството, реконструкцията и ремонта на обектите от сист...
Официално планът за повече от 163 милиона лв. би трябвало да завърши в края на 2021 година, само че здравният министър сподели, че периодите сигурно ще претърпят смяна поради пандемичната конюнктура.
В рамките на плана изцяло актуализирани и осъвременени би трябвало да бъдат 237 обекта от системата на незабавната здравна помощ, включително 27-те центъра за незабавна здравна помощ с техните 170 филиала, 6 изнесени екипа в общините, както и 34-те незабавни отделения в държавните лечебни заведения.
По мотив получилото се неразбирателство с, здравният министър заяви, че в сряда му следва среща с управлението на комисията.
Готови сме изборите да се проведат безвредно както за членовете на изборната администрация, по този начин и за гласоподавателите, съобщи още проф. Ангелов.
 Здравният министър: Интерактивна карта ще демонстрира центровете за Коронавирус ваксина Здравният министър: Интерактивна карта ще демонстрира центровете за Коронавирус ваксина
Интерактивна карта в Google ще демонстрира всички имунизационни центрове в България. Работим по плана, съобщи здравният министър Костадин А...
Здравният министър осведоми още, че имунизациите стартират да идват регулярно в страната и към този момент имаме задоволително количества. Ваксината на „ Астра Зенека ” ще бъде прилагана и на пациенти над 55 година и на и над 65 години.
Не обмисляме опция с да се влиза на територията на страната. Единственото все още решение, което е европейско решение, е влизането в България с негативен PCR тест, беше безапелационен Ангелов.
Здравният министър уточни, че не схваща страха и неразбирането на жителите от антигенните проби.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР