Ако в челюстта по правило боли само един зъб, то

...
Ако в челюстта по правило боли само един зъб, то
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за радикулита

Ако в челюстта по предписание боли единствено един зъб, то радикулит визира целия гръбнак. Той излъчва електрически импулси, които минават към крайниците. За да предотвратите това заболяване, би трябвало да знаете естеството на неговото проявяване и да се запознаете малко с анатомията.
Какво е радикулит?
На латински името на заболяването значи инфектиране на гръбначните нерви. Причинява се от патологични промени в гръбнака, най-вече остеохондроза. Факт е, че освен това заболяване междупрешленният диск, който придава разтегливост и еластичност на гръбначния дирек е лишен от потребните хранителни субстанции. С течение на времето той става по-тънък, до момента в който най-после загуби напълно течността. Така настава осификация.
Разстоянието сред прешлените понижава, междуребреният отвор се стеснява, при което минават нервните корени (снопове от нервни влакна). В резултат на всички тези промени нервните корени се възпаляват и компресират. Това е радикулит, наричано, постоянно и ишиас.
Рискова група податлива на радикулит
Най-податливи на радикулит са хората, чиято специалност е обвързвана с тежки натоварвания на гръбначния дирек. Това по-специално са товарачи, миньори, зъболекари, професионални спортисти. В допълнение, в риск са и водачите, и интелектуалците, които прекарват цели дни в седнало състояние.
В комплект с занемаряване позата на гръбначния дирек, повдигане на тежко, стрес, хипотермия, зараза, метаболитни нарушавания се стига до радикулит.
Радикулитът визира единствено долната част на гърба!
Основният симптом на радикулит е мощната и пареща болежка. Тя е тип SOS сигнал от гръбначния дирек. Той обгръща освен региона на прищипан нерв, само че и цялата област на неговата инервация. В всеобщото схващане ишиасът се демонстрира в долната част на гърба.
Истината е, че той може да е проявен и мъчителен във всяка част на гръбначния дирек. Има шиен радикулит, гръден радикулит, лумбален радикулит или сакрален радикулит. Във всеки случай има симптоматика, тъй че единствено експерт може вярно да класифицира и диагностицира болестта.
Видове радикулит:
Шиен ишиас - поражда болежка в региона на шията и главата, а всяко придвижване на главата единствено я усилва. В тежки случаи, може да бъде обиден слухът или да се стигне до неправилна походка.
Цервикообразният радикулит, като предписание, се характеризира с появяването на остра болежка в раменете, шията, ръцете. При гръдния радикулит се появяват пристъпи на мощна болежка, които като че ли лимитират гърдите и всеки мирис носи нов дискомфорт.
Лумбосакралният радикулит е най-популярната „ трансформация “ на болестта. С него е невероятно човек освен да се огъва, само че и да върви или да седи, заради мощна и „ стреляща “ болежка. Тя се усилва при придвижване, кашлица, кихане и може да се съобщи към седалищния нерв в единия или двата крайници. Други признаци включват мускулна уязвимост, изтръпване и мравучкане.
Лечение на радикулит
Ненавременното или погрешно лекуване на радикулита, води до неговата остра или хронична форма. Самолечението може да облекчи признаците, само че казуса да остане. Това значи, че възпалението и болката могат да се върнат когато и да е. Ето за какво, при първи признаци и подозрения за това болестта, би трябвало да се консултирате с доктор.
Диагнозата на радикулит стартира с обзор на пациента и здравна анамнеза. Правят се неврологични проби, с цел да се дефинира положението на мускулния тонус, местоположението на мъчителните зони и степента на нарушена сензитивност.
За облекчение болката от радикулит
В този свят има пламенни фенове и не по-малко пламенни съперници на медикаментите за болежка. За всеки случай припомняме: крайностите не довеждат до положително. Безконтролната приложимост на болкоуспокояващи може да докара голям набор от затруднения. В рационални дози и строго предписани от доктор, болкоуспокояващите са потребни.
При радикулит се предписват обезболяващи медикаменти в композиция с противовъзпалителни медикаменти. Освен това, при започване на болестта, когато болката е изключително мощна, лекарството ще би трябвало да се употребява като инжекция. Едва, по-късно може да се пристъпи към таблетки.
Терапията се добавя с мускулни релаксанти. Това са медикаменти, които карат мускулите да се отпускат. Те разрешават да прекъснете порочния кръг: болката предизвиква мускулен конвулсия, а спазмът болежка. Добър анти-болков резултат дава новокаиновата обсада.
Лечение на радикулит с и без хапчета
Лечението на радикулит в острия интервал изисква отмора в леглото, продължителността, на която се дефинира от лекаря.
В допълнение, за облекчение на болката и възпалението се предписват физиотерапии (ултравиолетово излъчване, токове на Бернар, UHF, електрофореза с прозерин, лазерна терапия). Акупунктурните сесии оказват помощ на гръбначния дирек да се възвърне.
Важни са почивките в легнало състояние.
Статистиките за радикулита:
В 95% от случаите на радикулит аргументите са остеохондроза, междупрешленни хернии, изместване на прешлените, което в следствие нарушава анатомичната връзка в гръбначния дирек. Тоест, повода не е в мускулите, а в гръбначния дирек, който интензивно загатва, че има съществени проблеми.
5% - само че е значимо да знаете - болката в гръбначния дирек единствено имитира ишиас. Всъщност, тя може да е породена от рак или възпалителни болести на гръбначния мозък - да вземем за пример, миелит.
1 от 8 човек в света на възраст 40 години, съгласно статистиката, страдат от радикулит. Забелязано е обаче, че в последно време тази болест от ден на ден се подмладява. Сред пациентите, които за първи път отиват при лекаря, има доста, които едвам са минали трийсетгодишна възраст.
Ако вземете ограничения и в точния момент, рано или късно болката и възпалението ще правят отстъпка. Тогава е време да помислите за попречване на рецидив. Всички лекари единомислещо споделят, че гърбът се нуждае от придвижване - без вярно селекциониран набор от извършения, здравето на гръбначния дирек не може да бъде възобновено.
В Интернет интензивно се разпространяват йога, пилатес, чигонг, извършения терапия и доста други. Всички те са чудесна предварителна защита, против радикулит!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР