Ако в България има екосистема“ за социална икономика, то тя

...
Ако в България има екосистема“ за социална икономика, то тя
Коментари Харесай

Социалният министър: Ако в България има екосистема за социална икономика, то тя е във Варна

" Ако в България има " екосистема “ за обществена стопанска система, то тя е във Варна “. Това съобщи при визитата си в Регионалния център за развиване на обществената стопанска система в Североизточна България министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.

" Във Варна вие сте затворили цикъла. Тук имаме 2 обществени стадия, две " спирки ": в началото хора с увреждания още в младежка възраст получават грижа посредством чиста обществена намеса. След това през Центъра за предпазена претовареност те действително от една уязвима група се трансформират в хора които схващат, че имат доста огромен капацитет да бъдат трудово и общностно дейни. И към този момент в обществените предприятия те добиват самочувствието, че могат да бъдат на пазара на труда.

Именно тази " екосистема “ сте развили тук. Затова Варна е подготвена да бъде водач за това обществените предприятия да изследват този бизнес модел “, сподели министър Шалапатова и показа пред екипа на фокус-точката във Варна испанската процедура за конкурентоспособни обществени предприятия, от която България би трябвало да се учи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР