Ако уволнят Александър Морфов от Народния театър, аз напускам! Ще

...
Ако уволнят Александър Морфов от Народния театър, аз напускам! Ще
Коментари Харесай

Звездата на Народния театър Валери Йорданов напуска, ако уволнят Морфов

" Ако уволнят Александър Морфов от Народния спектакъл, аз напущам! Ще има и други реакции от моя страна. " Това съобщи пред " България Днес " звездата от " Хъшове " Валери Йорданов. По думите му шефът на Народния спектакъл Васил Василев счита да заличи позицията основен режисьор на театъра и по този начин де факто да редуцира не персонално Морфов, а длъжността, която той заема.

Именитият режисьор на " Хъшове " и шефът Василев са в сериозен спор от над 4 месеца. Причина бе назначението на Велислава Кръстева за пиар на театъра. Вратата на специалиста по връзки с обществеността на няколко пъти бе надраскана с апели да напусне позицията. " Изчезвай ", " Официален офис на Движение за права и свободи " и " Приемна на Движение за права и свободи ", са единствено част от писанията на Морфов по адрес на Кръстева, чиято поява с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в изборна секция по време на последните избори предизвикала експлоадирането на Морфов.

Според вестник " 24 часа " в новата идея на министъра за Народния спектакъл липсва освен позицията основен режисьор, само че и длъжността пиар. Медията се базира на източници от Министерството на културата. Твърди се още, че Кръстева е подала оставка още в петък. Пиарът на Народния спектакъл обаче не отговаряше на настоятелните телефонни позвънявания на редакцията, с цел да удостовери персонално информацията за оставката си.

Валери Йорданов обаче бе безапелационен, че това е остроумен ход от страна на шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Играещият Бръчков от " Хъшове " е на мнение, че Кръстева ще остане на работа, може би на друга позиция. " Ако Министерството на културата, и по-точно министър Найден Тодоров, се съгласи да подпише предлагането, това значи, че Александър Морфов ще бъде уволнен. Надявам се новият министър да не се вслуша в концепциите на Васил Василев. Не може с лека ръка да махаш най-хубавия режисьор от Народния спектакъл ", безапелационен бе Йорданов.

Преди дни Морфов е бил застрашен физически, само че не желал да се шуми към тематиката, издаде още артистът, който го поддържа. Въпреки че е подготвен да напусне най-елитната сцена в страната, Валери е безапелационен, че няма да се откаже да играе в най-гледаната режисура на театъра - " Хъшове ". " Ще играя като гост-артист. Стига да ме поканят ", изясни надареният артист.

Той бе безапелационен, че и други негови сътрудници ще последват образеца му, в случай че се стигне до уволнението на Сашо Морфов. Един от тях е също доста известен артист - Валентин Танев. " Казвал ми е, че ще играе единствено в постановки на Морфов. За другите - ще отхвърля. Това ще се случи, в случай че изгонят Сашо от театъра ", изясни още Валери Йорданов.

Актьорът разкри, че Морфов готви удар против Народния спектакъл. От няколко месеца режисьорът не е получавал пари за пиесите, които е поставял. " Обмисля концепцията да заведе дело за това. Ако го направи, всички постановки на Сашо Морфов от Народния ще бъдат спрени. Ще се води следствие, което може да продължи с години, както е известно. Срамно е, че не му заплащат ", изясни още Йорданов.

Според него никой от управниците ни не се интересува от свадите в Народния спектакъл. Актьорът даде за образец по какъв начин над 30 души, измежду които режисьорът Явор Гърдев, писателят и драматург Захари Карабашлиев, Роза Радичкова - щерка на Йордан Радичков, актрисата Елена Телбис и други, са били принудени да изоставен.

" Скандалът си стана народен проблем. Вижда се по какъв начин системата не работи. И никой, нито политици, нито министри, нито президент, не се интересува ", добави още Йорданов.

Валери Йорданов скочи остро и на шефа на Съюза на българските актьори Христо Мутафчиев. Актьорът е гневен от думите му, че Морфов не си прави добре работата, казани в народен ефир в събота. Йорданов дефинира изказванията на Мутафчиев като " срамни ". " На Сашо не му се разрешава да го прави. Не бях член на Съюза на артистите допреди няколко месеца, макар че имам 2 " Икара ". Преди известно време се причислих към тях. Но след думите на господин Мутафчиев незабавно го напущам ", безапелационен е Йорданов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР