Ако утре Русия реши да прекъсне бойните действия, това е

...
Ако утре Русия реши да прекъсне бойните действия, това е
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Ако Русия прекъсне бойните действия, това е краят на войната. Ако Украйна ги прекъсне, това ще е краят на Украйна

Ако на следващия ден Русия реши да прекъсне бойните дейности, това е краят на войната, а в случай че Украйна реши да прекъсне бойните дейности, това ще е краят на Украйна, разяснява в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия политологът Иван Кръстев.
Според него европейците все по-ясно си дават сметка, че войната в Украйна е война за Европа. Иван Кръстев счита, че най-малко в идващите 12 месеца войната по-скоро ще ескалира, в сравнение с ще се успокоява и това се усеща от всички.

" Вижте, с цел да стартира война е задоволителна една мощ. Не е задоволителна, с цел да приключи. И разликата е в това, че в случай че на следващия ден Русия реши да прекъсне бойните дейности, това е краят на войната. Ако Украйна реши да прекъсне бойните дейности, това е краят на Украйна. В този смисъл обстановката най-малко в идващите 6, 8, 10, 12 месеца по-скоро ще ескалира, в сравнение с ще се успокоява и мисля, че това го усещат всички. Предполагам, сте гледали деликатно обръщението на съветския президент от преди три дни. Там не става дума за това, че войната би трябвало да спре. Става дума за това, че бойците имат право на две седмици отпуска на всеки шест месеца. Това е известие за война, която няма да спре. И друго, което не знам дали ви е направило усещане, един от съветските блогъри сподели, че нито един от хората, които са били в залата, до момента в който президентът Путин чете своята тирада, няма наследник или щерка, които да се бият в Донбас ", сподели Иван Кръстев.
Политологът призна, че съветската стопанска система се е оказала по-издръжлива, в сравнение с доста хора са смятали в началото, когато бяха наложени икономически санкции. 
Светът не е на страната на Русия, светът просто желае тази война да свърши, без да се интересува по какъв начин тя ще свърши, сподели още Иван Кръстев.  " От друга страна, също за последната една година, всички социологически изследвания демонстрират, че европейците от ден на ден си дават сметка, че тази война е не просто война в Европа, а значително е война против Европа. И едно от нещата, които постоянно забравяме, за какво Западът прави всичко това, в никакъв случай не забравяйте, че през 1994 година третата по величина нуклеарна мощ в света беше Украйна. И когато светът накара Украйна да даде нуклеарното си оръжие ѝ даде обещание, че ще резервира нейната териториална целокупност. Ако никой не се беше вдигнал в отбрана на Украйна, повярвайте ми след 20 години всички щяха да живеят в страни, които са прилежащи на нуклеарни страни. Не знам дали този свят ни харесва повече ", добави политологът.

По думите му, за Европа това, което става в Украйна, е краят на света както си го представяме, а Европа се е оказала военно неподготвена. " Проблемът на България е, че тя хем е в този свят, хем не е. Ние от една страна се държим, даваме си ясна сметка, че войната е доста близо и е доста важно… въпреки това имам чувството, че се държим, сякаш тя е на някакъв напълно различен континент. В страната няма сериозен диалог за това, което става. В страната единствената война е в никакъв случай несвършващата електорална война, в която всичко тече. И това е нещото, което, в случай че би трябвало да бъда почтен, доста ме плаши. Защото една от особеностите на това е да мислиш, че светът, в който живееш, ти си фен, и нищо не може да ти се случи, с изключение на да не те пуснат още веднъж на стадиона ", сподели още Иван Кръстев.
Вижте диалога във
Източник: Българска национална телевизия
Следвайте " Гласове " в
 
25 Фев 202313425 Фев 202322525 Фев 202316725 Фев 202319924 Фев 202375624 Фев 20231448Коментариnan25 Фев 2023 8:56ч.
това го четох някъде, само че беше казано от европейски клерк. кръствем умнойрасуво повтая тази мантра.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 202399607 Фев 2023165920 Фев 2023366418 Фев 20231186
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР