Ако Украйна претърпи поражение в конфликта с Русия, ще настъпи

...
Ако Украйна претърпи поражение в конфликта с Русия, ще настъпи
Коментари Харесай

Денис Шмигал: Поражението на Украйна ще е начало на Трета световна война

Ако Украйна претърпи проваляне в спора с Русия, ще настъпи Трета международна война. Това съобщи украинският министър председател Денис Шмигал.

В изявление за BBC украинският водач прикани Конгреса на Съединени американски щати да гласоподава законопроекта за военната помощ, като акцентира: " имаме потребност от тези пари не през днешния ден, не на следващия ден, а от през вчерашния ден ", съобщи News.bg.

Шмигал се надява американските законодатели да одобряват законопроекта, който планува отпущането на повече от 60 милиарда $ за Украйна.

Законопроектът би трябвало да бъде гласуван в събота от Камарата на представителите на Съединени американски щати.

" Ако Украйна загуби, международният ред за сигурност ще бъде опустошен и целият свят ще би трябвало да търси нова система за сигурност. Ще има доста спорове, доста войни и в последна сметка това може да докара до Трета международна война ", акцентира Шмигал.

Не за първи път украинските управляващи предизвестяват за Трета международна война.

Миналата година президентът Володимир Зеленски съобщи, че в случай че Русия победи в Украйна, тя може да нападне Полша, което ще докара до директен конфликт с НАТО и неизбежно до Трета международна война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР