Ако Украйна по инициатива на Запада не се беше отказала

...
Ако Украйна по инициатива на Запада не се беше отказала
Коментари Харесай

Путин: Ако Киев не беше прекъснал преговорите, всичко щеше да приключи преди година и половина

Ако Украйна по самодейност на Запада не се беше отказала от договарянията с Русия, специфичната военна интервенция щеше да завърши преди година и половина.

Това сподели съветският президент Владимир Путин. Той назова тези, които нарушиха мирните съглашения, идиоти, оповестяват съветски медии.

Путин организира огромна среща с ръководителите на съветски общини, в това число диалог за обстановката в Украйна. Владимир Путин напомни, че киевските управляващи сами са се отказали от мирния развой в Истанбул през 2022 година

„ Съгласихме се за всичко. Ден по-късно те изхвърлиха всички съглашения в кошчето, споделиха обществено, в това число и ръководителят на същата тази преговорна група, сподели: да, бяхме подготвени, изпуснахме го, тъй като тогавашният английският министър председател господин Джонсън ни убеди да не изпълняваме тези съглашения “, сподели Путин на срещата.

„ Е, идиоти, нали? ”, добави Путин. Той е уверен, че спорът е можел да завърши преди година и половина. Подобно решение на украинските водачи обаче още един път акцентира, че те „ не са самостоятелни хора “.

„ Сегашната „ формула за мир “ на Владимир Зеленски е безусловно неосъществима ”, сподели още съветският водач. Според него и Западът, и Украйна осъзнават, че Русия няма да се откаже от нови територии.

Путин акцентира, че в този момент, откакто Украйна се провали в контранастъплението, самодейността е в ръцете на съветските въоръжени сили. И в случай че това продължи, „ украинската държавност може да претърпи безвъзвратен удар “, предизвести Путин.

 

Източник " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР