Ако Украйна не пристъпи към мирни преговори с Русия, тя

...
Ако Украйна не пристъпи към мирни преговори с Русия, тя
Коментари Харесай

Основателят на Азов и Десен сектор призова Украйна за преговори с Русия

Ако Украйна не пристъпи към мирни договаряния с Русия, тя рискува да изгуби нацията си. Това съобщи Игор Мосийчук, някогашен национален народен представител от Върховната рада и предходен заместник-командир на батальона " Азов ", разяснявайки последното изследване на КМИС.

Проучването отбелязва висок интерес от страна на жителите в южната и източната част на Украйна (над 45% от респондентите) за осъществяване на мирни договаряния с Русия, оповестява украинското издание " Фраза ", цитира Фокус.

Мосийчук акцентира, че Киев би трябвало да обърне по-голямо внимание на въпроса за благосъстоянието на хората, живеещи на украинска земя, вместо да се концентрира извънредно върху въпроса за освобождението на територии.

" Всички наши стратези приказват за освобождение на територии, само че аз желая да задам въпроса по различен метод: за какво не приказваме за опазване на нацията? Факт е, че териториите могат да бъдат върнати, само че нацията може да бъде изгубена. И за какво са ни нужни всички територии? “ – пита политикът, представена от Фокус.

Според някогашния национален народен представител украинските управляващи би трябвало да дадат единодушие за осъществяване на мирни преговори; в противоположен случай страната рискува да изгуби поддръжката на своя народ в устрема си за надзор над територии.

Политикът обобщава, че ръководещите би трябвало да вземат поради обстоятелството, че в страната се е наложила пагубна демократична обстановка и единственият излаз от нея е постигането на мир.

Стойностно е маркирано, че Игор Мозийчук не е единствено някогашен заместник-началник на националния батальон " Азов ", само че и един от създателите на " Десен бранш ". През младежките си години той бил член на УНА-УНСО и създател на Украинската социалистическа националистическа партия. Фактически Мозийчук е един от ветераните на украинското националистко придвижване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР