Ако училищата и детските градини не успеят да отворят врати

...
Ако училищата и детските градини не успеят да отворят врати
Коментари Харесай

Сачева обеща семейни помощи, ако училища и детски градини не отворят наесен

Ако учебните заведения и детските градини не съумеят да отворят порти през есента поради ковид, страната ще отпусне спешна фамилна помощ, заяви общественият министър Деница Сачева пред БНР във вторник.

Въведеното през март изключително състояние поради Covid-19 докара до довеждане докрай на образователната година онлайн, а доста родители бяха принудени да употребяват заплатен и неплатен отпуск с цел да се грижат за по-малките деца, които не могат да бъдат оставени да учат сами, както и тези, които бяха спрени от детска градина. Засега настройките са през септември забавачките да проработят, а ходенето на учебно заведение да е присъствено, само че остава на дневен ред и вероятността това да не се случи

“Тогава сигурно ще би трябвало да подкрепим фамилиите, тъй като те към този момент са изчерпали своите благоприятни условия, както за заплатен, по този начин и за неплатен отпуск, евентуално и своите спестявания ", сподели Сачева, само че не даде детайлности за тази антикризисна мярка, като се изключи че се работи по нея.

“Не бих желала да бързам с анонса, само че, в случай че се наложи да се затварят учебни заведения и детски градини още веднъж през есента, тогава ще предложим съответна месечна помощ за фамилиите с деца, които да могат да се поддържат за толкоз месеци, за колкото е належащо да се затварят учебни заведения и детски градини. Пак споделям, в случай че това се наложи ", съобщи общественият министър.

Тя сподели още, че плануванаъа 3-месечна помощ по 50 лева за пенсионерите при нужда ще бъде удължена, в случай че има тежка здравна рецесия и спомагателни ограничаващи ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР