Ако цената на Bitcoin падне под равнището на разходите за

...
Ако цената на Bitcoin падне под равнището на разходите за
Коментари Харесай

5 причини за края на Bitcoin

Ако цената на Bitcoin падне под нивото на разноските за добива, е допустимо копачите да се откажат и целият развой да завърши.

© Benoit Tessier Още по тематиката
Maersk и IBM основават блокчейн основана платформа за световна търговия

Тя ще помогне за ръководството и следенето на милиони контейнери в света посредством дигитализиране на процеса на веригата за доставки
21 яну 2018
Сривът на криптовалутите - пукане на балон или нова нормалност

Близо четвърт трилион $ бяха изтрити единствено за дни от виртуалния валутен пазар
17 яну 2018
Бундесбанк се разгласи за световни регулации на криптовалутите

Националните закони не могат да лимитират виртуалния свят
16 яну 2018 Стане ли дума за цифровите валути нормално фокусът е ориентиран към придвижването на цената им или опциите, които някои от тях разкриват. Има обаче и различен взор върху криптопазара и по-специално върху бъдещето на Bitcoin. Сайтът investing.com да вземем за пример е обобщил пет съществени аргументи, заради които главната цифрова валута не би оживяла в бъдеще.

Като ранен сигнал за краха на Bitcoin създателите акцентират сложното начало на 2018 година, обвързвано със сигнали за въвеждането на регулации в редица страни и срив в цената от порядъка на 25-30%. Отбелязано е и това, че Bitcoin внезапно губи хегемонията си в криптосвета - до момента в който през предходната година тази валута държала над 80% от криптопазара, то в този момент делът й е към 32%.

1. Бавни транзакции

Първата съществена причина за мрачното бъдеще на Bitcoin съгласно investing.com са извънредно бавните транзакции. Според данни на платформата Blockchain.com потвърждаването на всеки едни обособен превод на биткойни в този момент лишава приблизително по 200 минути. В пика на търговията преди коледните празници обаче времето доближаваше до 38 часа.

Все отново би трябвало да се означи, че биткойн обществото приготвя промени в протокола на валутата, които да разрешат мигновени транзакции. Очакванията са те да бъдат факт в края на тази година.

2. Високи такси

Друг проблем на Bitcoin са извънредно високите такси. Една от главните хрумвания на тази цифрова валута - да предлага евтини заплащания, през днешния ден на процедура се е обърнала на 180 градуса. Заради натоварването на мрежата на биткойн и високата му цена междинните разноски, които потребителите вършат за една транзакция, към този момент доближават 25 $. За съпоставяне преводите с Ripple костват по-малко от цент, а с Litecoin и Ethereum - към 30-35 цента.

Тук също би трябвало да се каже, че в близко бъдеще търговията с биткойни може да претърпи революционна смяна и на процедура транзакциите ще станат безвъзмездни. Надеждите са, че това ще стане с отпадането на нуждата от физическото прекачване на монетите.

3. Строги правила и регулации

Следващото безпокойство за бъдещето на Bitcoin е обвързвано с въвеждането на забрани, ограничавания и строги правила за търговия в другите страни. Все повече държавни управления по света показват подготвеност да одобряват законодателни промени, които да контролират криптопазра. Заговори се даже за въвеждането на световни правила, които доста могат да попречват по-широкото нахлуване на цифровите валути.

4. Трудности с добива

Поради в началото заложения логаритъм майнингът на Bitcoin става все по-труден и безценен. Ако началото един блок е съдържал 50 биткойна, в този момент " премията " е 12.5 биткойна, а през 2020 година ще спадне с още 50%. В същото време разноските за електричество и машини ще се усилват непрекъснато. Така в един миг може да се окаже, че цената на биткойна не може да покрие харчовете по неговото основаване и надлежно хората ще се откажат да го добиват. Не са за пропускане и желанията на Китай да забрани тази активност, в случай, че все още повече от половината от международния рандеман се реализира точно в тази страна.

5. Загуба на анонимност

Една от главните черти на цифровата валута - анонимността, стартира от ден на ден да се губи. С въвеждането на разнообразни регулации и условия за данъчно облагане търговията с биткойна става все по-явна и персонализирана. Което, съгласно investing.com, в един миг може да откаже огромна част от търговците.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР