Ако Цацаров и заместникът му Гешев си бяха на мястото,

...
Ако Цацаров и заместникът му Гешев си бяха на мястото,
Коментари Харесай

Доган – накиченият с наградата „Стамболов“, който ни се изплю в лицето

Ако Цацаров и заместникът му Гешев си бяха на мястото, перверзията с Топлоелектрическа централа „ Варна “ нямаше да се случи. Те освен незаконно мълчат, само че с бездействието си оказват помощ наглостта на Доган да победи. Преценете сами.
Почетният ръководител на Движение за права и свободи стана преди дни мажоритарен притежател на Топлоелектрическа централа „ Варна “. Срещу смешната сума под 4 хиляди лв.. Доган е придобил 70% от дяловете на компания “Сигда” ООД, която е притежател на топлоелектрическата централа. Негови съдружници във компанията стават синът и дъщерята на някогашния транспортен министър в кабинета " Орешарски” Данаил Папазов. От тях философът, притежател на премията Стамболов “ за лидерски заслуги, дадена му от „ Библиотекарския “, купил своите дялове във компанията. Пише го в проработилия Търговски указател.

Неработещата от много време централа беше добита преди по-малко от година от фамилията на Данаил Папазов. Сега от тях философът от Банкя взе 70% и стана мажоритарен притежател. Новата му бизнес играчка обаче коства доста повече и за нея баха платени от Папазови 48,5 милиона.

Чешката компания ЧЕЗ пък закупи същата централа от страната през 2006 година за 206 милиона.

Засега Доган не трансформира борда на компанията. В него влизат Данаил Папазов - изпълнителен шеф, Адриан Атанасов и Георги Христозов. Атанасов е дълготраен финансов шеф на " Пристанище Варна ", а Христозов е бил изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " и по времето на Папазов член на борда на БЕХ. Христозов също е считан за доста правилен кадър на Движение за права и свободи и другар на олигарха Делян Пеевски.

Дни преди влизането на Доган в централата тя дружно с няколко ТЕЦ-а, свързани с Христо Ковачки, завоюваха търговете на ЕСО за леден запас от 1 август доникъде на идната година. Това значи, че придобивката на Доган ще му донесе чисти 27.4 млн. лева Без да си мръдне пръста…

Скритата картинка в абсурда с новата договорка на Доган е пристанището до Топлоелектрическа централа „ Варна “. Там са ориентирани апетитите и напълно скоро ще стане ясно какви милиони ще минават по тази ос.

Формалният водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ кометира: “Ахмед Доган е отвън политиката и може да купува каквото изиска ". Каквото си изиска? А в случай че си изиска цялата страна? Всъщност тя май към този момент е негова... Карадайъ или е прекалил с наргилетата или с чашките йени ракъ… Освен това, в случай че Доган е отвън политиката, за какво баровците-депесари търчат да се регистрират при него и да получават инструкции през пет минути? Защото е огромен политик, мъдрец и хидроспециалист? Дори техният електорат към този момент не има вяра на тия нелепости Когато написа открити писма е политик, само че когато купува тецове за милиони – е предприемач. Той даже не е изтеглил депозита си в КТБ от 694 272,89 лева Сигурно, тъй като са дребни пари.

Да не забравяме, че Почетния преди година записва компания в съдружничество с Румен Гайтански – Вълка. Същият, който преди по едно време въртеше бизнес с боклука на София за милиони. Компанията им се споделя „ Уотър-Витал “ ООД.

Наглостта на Доган и Пеевски ще счупи и най-съвършения нагломер, в случай че съществува подобен. Единият купува Топлоелектрическа централа за без пари, само че ще прибира от него милиони по авансово подписан контракт с страната. Пеевски пък е замесван в контрабандата на цигри от „ Булгартабак “, само че развихрилите се акции на прокуратурата по същата тематика го заобикалят.

За това към този момент не е настоящ въпросът: На кого служат основният прокурор Цацаров и неговият заместител Гешев. То се вижда и от аероплан. И го вършат безпардонно, тъй като гражаните са доста повече мърди, в сравнение с жители. Прав е Дога да ни плюе в очите и да унижава страната с нейните правила и закони, с продажните институции и нацийката, спотаена в сянката на страха. А в случай че някой се осмели да предприеме нещо – Доган ще ни заплаши с „ анулиране “ на етническия мир. И зъбите на политиците ни, ще затракат като кастанети…

И знаете ли какво ще стане, когато кажат на Ахмед, че има остри публични реакции във връзка договорката за Топлоелектрическа централа " Варна "? Ще се усмихне и ще си го реалокира... Раята е по тази причина - да бръмчи като досадна муха, преди да я фраснат с някой олигархичен вестник.

А вие, вие търкайте картончета!

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР