Ако трябваше да броите часовете, които прекарвате седнали през деня,

...
Ако трябваше да броите часовете, които прекарвате седнали през деня,
Коментари Харесай

Какво е синдром на мъртвото дупе и как да го избегнем

Ако трябваше да броите часовете, които прекарвате седнали денем, щяхте да осъзнаете, че това е доста повече, в сравнение с бихте предположили. Средностатистическият възрастен човек седи повече от 8 часа дневно, а броят им е по-голям за младежите. Седенето има толкоз неприятно влияние върху здравето ни, че може да докара до няколко хронични болести. Глутеалната амнезия, от време на време известна като синдром на мъртвите задни елементи, е една от тях. Това положение се случва, когато мускулите на задните елементи са развалени и това може да засегне гърба, коленете и други.

Опасностите от неподвижно седене с часове

Седенето за дълго време се трансформира в един от възходящите проблеми в актуалното публично здраве. И надали има нещо изненадващо в това. Седенето за дълги интервали от време може да аргументи доста рискови физически положения, като високо кръвно налягане, висока кръвна захар и сърдечно-съдови болести. И, както може би знаете, множеството от тях идват да останат, без значение какъв брой упражнявате всеки ден.
За страдание, за похлупак на тези хронични положения, седенето за дълги часове също може да е причина за дискомфорт, който може да повлияе на всекидневието ви. И всичко стартира с дупето и нещо, наречено синдром на мъртвите задни елементи.

Какво съставлява глутеалната амнезия

Глутеалната амнезия е синдром, който кара мускулите на седалището да спрат да действат вярно и да заспят. Когато стоим прекомерно дълго в седнало състояние, тези мускули стават просто пасивни мускули и тялото някак си „ не помни “ по какъв начин да ги задейства.
Това може да не наподобява толкоз неприятно, може би си мислите, само че в реалност е доста проблематично. Мускулите на седалището са измежду най-големите мускули в тялото и заради това се употребяват в множеството придвижвания, които вършим. Когато не работят, други мускули, които нямат същата мощ и други елементи на тялото, като коленете и гърба ни, би трябвало да заемат мястото си. И несъмнено, в следствие това се отразява на мускулите на тези места.

Как да разберете дали имате глутеална амнезия

Хората, които страдат от това положение, са споделили, че след дълги часове на седене дупето им се усеща вцепенено и даже болно. Те също по този начин оповестяват, че усещат болежка в долната част на гърба, бедрата или даже коленете. Друг признак може да бъде упражняването в продължение на задоволително часове на седмица, с цел да виждате резултати и отново да не успявате да оформите задните си елементи, както желаете или даже да забележите най-малко някакви промени.
Ако подозирате, че страдате от синдром на мъртвите задни елементи, само че към момента не сте сигурни дали го имате, първото нещо, което би трябвало да запомните, е, че би трябвало да отидете на доктор, с цел да бъдете диагностицирани вярно. Междувременно погледът в огледалото може да помогне. Опитайте тези 3 позиции и вижте дали можете да ги вършиме вярно или не. Също по този начин, би трябвало да запомните, че постоянно би трябвало да търсите помощта на доктор или терапевт, който е профилиран в това, с цел да получите вярна диагноза.

Позиция 1

Позиция 2

Позиция 3

Лечение на глутеална амнезия вкъщи

Всички тела са разнообразни и всяко от тях има собствен личен набор от условия, които би трябвало да бъдат взети поради преди да започнете да упражнявате. Ето за какво постоянно е по-добре да се свържете със експерт, който да ви сформира подготвителна стратегия, която няма да навреди на вашето здраве – в случай че решите да не работите с персонален треньор.
Упражнявайте седалището си по няколко минути всеки ден. Ако прекарвате по-голямата част от деня си седнали, най-хубавото средство е предварителната защита. Нужни са ви единствено няколко минути извършения дневно, с цел да активирате задните си елементи. Опитайте да вършиме клекове, просто да лежите на равна повърхнина и да стискате дупето. Движете се допустимо най-вече. Направете някои промени в всекидневието си, които ще понижат часовете ви на седене. Например вървете до работа от автобусната спирка, правете почивки или оставяйте стола си най-малко на всеки половин час.

Тренирайте тялото си да бъде по-гъвкаво: с непрекъснати тренировки ще развиете задоволително мускулна разтегливост, с цел да активирате и втвърдите седалището си по-ефективно и без риск от пострадване. Уверете се, че имате здравословна диета: наднорменото тегло слага повече стрес на задните елементи, което може да ви затрудни да обърнете синдрома на мъртвото дупе.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР