Ако трябва направете патрули, за да са сигурни хората, че

...
Ако трябва направете патрули, за да са сигурни хората, че
Коментари Харесай

Борисов: Това е единственият работещ вариант- двата града да си помогнат. Започвайте от понеделник

Ако би трябвало направете патрули, с цел да са сигурни хората, че се взема вода единствено от Белмекен за Перник

От всички разновидности, които се гледаха, този е работещ. Благодаря на министрите за ангажираността. На процедура, по този начин, както пътят през Владая се употребява и от Перник и от София, по този начин и софийският тръбопровод ще даде опция да премине вода за Перник от Белмекен, утвърди решението министър председателят Бойко Борисов. Затова е тук и концесионера от Софийска вода. И добави, че става дума за 300 литра в секунда. Той изпрати още в понеделник министри и шефове на НЕК да отидат в столичния общински препоръки да обяснят замисъла по този начин, че да бъдат вярно разбрани.

„ Обяснете каква е задачата, още повече, че за София ще вършим сходно нещо от бент. Огняново, да имаме аварийна вода, само че през днешния ден няма да го приказваме, тъй като знам какво следва от всяка една дума. Гледахме всевъзможни варианти- от вода от пещерите, при която рискът да създадем екокатастрофа е огромен и аз не мога да го поема, а и не е нужно- когато имаме вид двата града да си оказват помощ.

Премиерът се обърна към кмета на Перник с думите „ Активизирайте се по подмяната на тръбите, да не стане по този начин да докараме вода и тя да изтече. Борисов посъветва и кметовете на Шумен и Търговище да се засилват и съобщи: Водопроводите са на по 50 години, в случай че ги бяха подменили преди нас… Нямаше да се постанова хем автомагистралата да вършим, хем водопровода. Искам да се мисли дълготрайно, по какъв начин този безценен за света артикул – водата, да бъде защитаван. Защото българинът не го цени- касае се към водата като към нещо, което си идва ей по този начин от горната страна. Зимно време не се стопират чешми. От всички решения това ми се вижда. Ще ни коства пари, само че няма да нанесе вреда, пък и в бъдеще ще има проигран вид за такива случаи.

Министърът на екологията Емил Димитров – Ревизоро регистрира пред премиера и сътрудниците си, че е ходил на инспекции, изискам е информации. Той акцентира, че водата от Белмекен не е предопределена за София, ще я пренасочим към Перник.

Кметът на Перник даде обещание да се подмени ВИК структурата. Ще се подмени. Той изрази вяра, че решението, което през днешния ден ще се вземе ще успокоим хората в Перник, че този авариен вид дава гаранция и сигурност в дълготраен проект. Перничани да не бъдат сложени пред сходен вид тествания.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова увери, че още в понеделник ще насрочи съвещание на комисията по инфраструктура, на което да участват и министри и концесионера, с цел да са сигурни общинските съветници, че по никакъв метод няма да се засегне водоснабдяването на София. Регионалният министър Петя Аврамова увери, че по най-бързия метод ще се издадат разрешителните. Караниколов изясни, че трасето ще влиза в пернишкия квартал Изток, и е 13,5 км, няма да има отчуждаване, тъй като минава през държавни и общински земи. Осигурени били 25 млн. лева и има подготвеност за незабавна работа.

Премиерът разпореди още, до тази вечер да се пусне водата за Търговище и най-късно до понеделник в Шумен.

В края на съвещанието, подсетен от финансовия министър Владислав Горанов, министър председателят честити рождения ден на енергийния министър Теменужка Петкова. „ Да си жива и здрава, извинявай, че не съм прозорлив, само че не видях бонбони на масата “, сподели на рожденичката министър председателят.

Той прочете писмо от асоциация за облекла втора употреба, които били разтревожени от клюки за мораториум върху боклука и ги увери пред министрите си, че подобен вид няма и не визира тяхната активност. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР