Ако трябва да се проведе гласуване и да бъде определен

...
Ако трябва да се проведе гласуване и да бъде определен
Коментари Харесай

Везенков продължава с невероятните рекорди

Ако би трябвало да се организира гласоподаване и да бъде избран най-постоянният състезател в груповата фаза на ЕвроБаскет 2022, то няма по какъв начин това да не е Александър Везенков. Лидерът на мъжкия народен тим продължава да твори магия по терена в “Тбилиси Арена ” в дебютното си присъединяване на шампионата на Стария континент. Везенков записа четвъртия си следващ мач с най-малко 25 маркирани точки, откакто късно нощес задвижи България към основна победа над домакините от Грузия с крайното 92:80.
 България с паметна първа победа на ЕвроБаскет 2022 след шоу на Бост и Везенков България с паметна първа победа на ЕвроБаскет 2022 след шоу на Бост и Везенков
През този век единствено един различен баскетболист е успявал да запише серия от четири следващи мача с най-малко 25 осъществени точки. Това е руснакът Алексей Швед, който бе машина за точки на предходното Европейско през 2017-а. Както е известно, Везенков вкара по 26 точки на Испания и Черна гора, както и по 28 на Турция и Грузия.

Освен това звездата на клубния Олимпиакос и член на Идеалната петица на Евролигата през предишния сезон се трансформира в първия баскетболист в последните 25 години, който записва три мача с най-малко 25 точки и 10 битки на сметката си. Везенков доближи до дабъл-дабъл в мачовете с Испания, Турция и Грузия, като надлежно сграбчи по 11, 15 и 14 битки. В дуела с Черна гора българският национал остана доста покрай това да запише още един дабъл-дабъл, само че в последна сметка остана с 8 овладени топки на сметката си.

Средните индикатори на Везенков са 27.0 точки и 12.0 битки на мач при страхотни проценти в стрелбата - 61% за две точки, 43% от тройката и 88% от наказателната линия. Крилото дълго време заемаше лидерската позиция в класацията за най-вече точки приблизително на мач на ЕвроБаскет 2022, само че след вчерашните 41 точки на Янис Адетокунбо гръцката суперзвезда окупира върха със приблизително по 31.0 точки на дуел. Все отново Везенков остава №1 при борците със своите 12.0 на среща.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР