Ако трябва да обясните последствията, които може да има училищният

...
Ако трябва да обясните последствията, които може да има училищният
Коментари Харесай

Учителка използва ябълки, за да разкрие ужасната истина за училищния тормоз

Ако би трябвало да обясните следствията, които може да има учебният тормоз върху децата, надали ще посегнете към купата с плодове. Но тъкмо това прави тази учителка от Бирмингам, Англия, и както може да видите, резултатът е изумителен, написа Bored Panda.

Роузи Дътън посещава разнообразни учебни заведения, с цел да преподава на децата техники за трениране на вниманието, ръководство на страстите и възстановяване на междуличностните връзки. Наскоро тя разгласява във Фейсбук страницата си – наречена Relax Kids Tamworth – урок, който е провела с децата за учебния тормоз. Откакто тази обява събира близо 200 хиляди лайкове и историята обикаля интернет, тя написа във Фейсбук “Надявам се, че можем да вземем урока с ябълката и да го продължим, с цел да отворим разговор с децата си за болката, която думите ни могат да причинят. “

Ето какво написа тя:

„ Днес в един от часовете демонстрирах на децата две ябълки (преди часа бях хвърлила едната ябълка няколко пъти на пода, само че децата не знаеха това и нямаше по какъв начин да го видят, тъй като и двете ябълки изглеждаха перфектно). Започнахме да приказваме за ябълките и децата описаха по какъв начин двете ябълки изглеждаха еднообразно. И двете бяха червени, с идентичен размели и изглеждаха задоволително сочни.

Взех ябълката, която бях хвърляла на пода, и започнах да им приказвам по какъв начин не одобрявам тази ябълка, по какъв начин мисля, че наподобява непоносимо, че цветът ѝ е ужасяващ и дръжката ѝ е прекомерно къса. Казах им, че защото аз не я одобрявам, не желая и те да я харесват и те също би трябвало да я наскърбяват.

Някои деца ме гледаха, като че ли съм луда, само че предавахме ябълката в кръг и я обиждахме – „ ти си смрадлива ябълка “, „ не знам въобще за какво съществуваш “, „ несъмнено в теб има червеи “ и така нататък

Наистина разкъсахме горката ябълка на части. Направо ми стана жалост за бедното нещо. Отново взех в ръце двете ябълки, и отново говорихме за приликите и разликите – нямаше смяна, те продължаваха да наподобяват еднообразно.

След което разрязах ябълките.  Ябълката, с която се бяхме държали добре, беше свежа и сочна от вътрешната страна. Ябълката, която бяхме обиждали, беше засегната, мека и покафеняла.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР