Ако трябва да изброите някои от най-популярните места в света,

...
Ако трябва да изброите някои от най-популярните места в света,
Коментари Харесай

Добре дошли на най-посещаваното място на планетата, което всъщност не съществува

Ако би трябвало да изброите някои от най-популярните места в света, може би ще назовете забележителности като Стоунхендж или пирамидите в Египет. В последна сметка тези исторически места притеглят милиони хора всяка година и имат нещо общо между тях: те фактически съществуват. Разбира се, съществуването наподобява е причина за всяко " място ", само че не е напълно по този начин, написа Science Alert.

Един от " най-посещаваните " обекти на Земята е мислено място, наречено Null Island, което се намира на географски координати 0 ° N 0 ° E в Южна Атлантическия океан. Причината за появяването му са грешките по време на работа с другите географски осведомителни системи (ГИС).
Една функционалност на Географска информационна система е геокодирането - развой, който взема адреси и ги трансформира в координати, тъй че да бъдат елементарно открити на картата.
Доста просто, нали? Е, става по-трудно, когато погрешна информация се прибавя в процеса на геокодирани, което се случва постоянно. В реалност, погрешно въвеждане на данни, софтуерни бъгове, както и разнообразни други софтуерни проблеми постоянно водят да приемането на нулеви координати.
Въпреки че не звучи като огромна работа, 0° N и 0° Е в действителност е действително място, което лежи в средата на Южно Атлантическия океан. Тъй като географи се занимават с тези координати, до момента в който поправят грешките, те го нарекли " Острова на нищото " - един в действителност забавен феномен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР