Ако трябва да избирате между любимата си храна и любимата

...
Ако трябва да избирате между любимата си храна и любимата
Коментари Харесай

Какво предпочитат кучетата – любимата си храна или любимата си играчка

Ако би трябвало да избирате сред обичаната си храна и обичаната си играчка (говорим за PlayStation или телефон), кое бихте избрали? Ако избирате „ храна “, не сте сами в животинското царство – ново изследване откри, че кучетата също избират обичаната си храна пред обичаната си играчка.

Кучетата може и да обичат играчките си, само че откривателите желаят да проучат дали ще ги изберат пред храната и дали биха били ефикасна премия при образование. Полученото проучване е първото по рода си. „ Бях сюрпризирана, само че никой до момента не беше изследвал по какъв начин кучетата ще работят за играчки в съпоставяне със за храна “, споделя Никол Дорей, създател на проучването, в изказване.

За да отговори на въпросите си, екипът набира 10 домашни кучета от локалния регион посредством реклама в обществените мрежи и от уста на уста. Те са от разнообразни породи и на разнообразни възрасти – от 11-месечни до 8-годишни.

Малките другари първо трябвало да изберат обичаната си храна и играчка. Предлагат им се по 6 от всяка, като играчките включват топка за тенис, пластмасова кост и плюшено животно, a hраните са обичайни лакомства, хотдог и кашкавал.

След детайли от двете страни са изправени един против различен в симулирано образование, в което като премия за реализирана цел се предлага или храната, или играчката. Установено е също по този начин, че спрямо премията от храна кучетата се отхвърлят по-рано да изпълнят задачата, когато им е препоръчана обичаната играчка.

Резултатите могат да бъдат потребни при дресирането. „ Разбирането на желаната от кучето премия може да бъде от значително значение за ефикасното образуване на държанието му “, декларират откривателите в заключението си.

Ако желаете да избира играчките – можете и те поучават да го побутнете в тази посока още до момента в който е пале. „ Определено можете да обучавате кучето си с играчки, в случай че започнете доста рано “, споделя Дорей. „ Така се прави със служебните кучетата, които вземат участие в избавителни акции. “

Екипът също по този начин отбелязва, че може да има и други фактори, защото други изследвания допускат, че кучетата може да избират човешкото внимание пред храната. „ Мисля, че идващото изследване би трябвало да прегледа и трите – внимание, храна и играчки – и какво в действителност харесват най-вече кучетата при дресировката си “, заключава Дорей.

В също толкоз научно изследване на екипа на уеб страницата IFLScience единствено 40% от интервюираните са декларирали, че биха избрали обичаната си храна пред обичаната си играчка, която може да е игли за плетене и прежда, телефон или игрови конзоли.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР