Ако трябва да изберете едно единствено най-важно нещо в една

...
Ако трябва да изберете едно единствено най-важно нещо в една
Коментари Харесай

Най-важният фактор в една връзка

„ Ако би трябвало да изберете едно само най-важно нещо в една връзка, какво ще е то? “

Психотерапевтът Джон Ким задава този въпрос в затворената Фейсбук група, която управлява. Ето какви са резултатите, които споделя в публикация за Psychology Today:

Сред общо 165-те отговора, които получава, най-популярният е " почитание ".

Психотерапевтът допуска, че този избор значи, че далите отговор по този метод евентуално са усетили неналичието на почитание в опита си от предишни връзки. Това е основало отпечатък. Друг забавен факт е, че всеки един от тези, които са посочили факторът  " почитание " е жена.

Отговорът на този въпрос е същинска инспекция за температурата на взаимоотношенията през днешния ден. Липсва ни почитание е нещо, което евентуално е оставено настрани, нещо на което не се обръща внимание. Но без него не може да бъде построено доверие. А без доверие няма нищо. Само кожа, написа Ким.

Уважението е хубавичко почва, от която връзките се нуждаят, с цел да порастват.

Нека забележим какво е уважението. Речникът го дефинира като „ ценене, възприятие на респект, зачитане на личността; признание на достолепията “.

Според Джон Ким, почитание значи, че никой няма власт над някой различен. Означава, че не е нужно да сме съгласни с някого, с цел да го обичаме. Уважение значи да осигуриш на другия пространство да има свое мнение и собствен път. Уважението значи да оставиш на мира. Да приемаш, да не съдиш. Да не реагираш. Да не контролираш. Да позвволиш на другия да бъде себе си, да пораства и да се развива. Означава да не налагаш своите критерии и избрания върху някой различен. Означава да работиш върху личната си същина. Да отговаряш за личния си живот.

Прочетете цялостния текст на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР