Ако третият мандатът дойде при БСП, първо ще поканя на

...
Ако третият мандатът дойде при БСП, първо ще поканя на
Коментари Харесай

Нинова: Ако третият мандат дойде при БСП, първо ще поканя на среща партийните лидери

Ако третият мандатът пристигна при Българска социалистическа партия, първо ще поканя на среща водачите на партиите в Народно събрание. Трябва да се разберем - желаеме ли в действителност държавно управление или да вървим на избори.

 

Първо ще свикаме Национален съвет, той ще дефинира с кого да преговаряме и какви са целите. На първия диалог желая да поканим водачите на партиите. Да приказваме имаме ли предпочитание да вършим държавно управление, или реплика да не се понесе отговорност за идните избори. Ако водачите заявяват подготвеност за диалози, втората стъпка е да се свикат екипите за стратегия на ръководство, да се слагат задания и периоди ". 

 

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред БТВ.

 

" Съставът на кабинета ще зависи от диалозите с другите парии. Не желаеме да слагаме условия, които да обрекат разговорите. 

Що се отнася до министрите, това е тематика на идните диалози. Важното е държавното управление да има стратегия и да има болшинство, което да упражнява контрол върху него в Народното събрание ", акцентира тя. 

 

" Идеалният вариант е да има 121 депутати, които да работят за Шенген, за образованието, науката, за културата, опазването на здравето, продължаването на обществената политика, тъй като цените от 1 януари продължават да скачат. Обедняването продължава, грижа за приходите на хората, за младите за децата. Това са целите. Не ги персонифицирам ", сподели още Нинова. 

 

Лидерът на Левицата добави, че хоризонтът на работа на възможното държавно управление ще зависи от договарянията, като " някои сътрудници считат, че то би трябвало да е до локалните избори ". 

 

Попитана, дали е подготвена да получи третия мандат, Нинова сподели: Казваме на президента: Преценете най-добре. Това е ваше пълномощие ". 

Според нея, приемането на мандата няма да е нито самопризнание, нито наказване, а провалът на мандата няма да докара до земетресения в партията.

" Не единствено Българска социалистическа партия, само че и други партии не успяват да сформират кабинет. Това няма да е изключение. Ако третият мандата е при Българска социалистическа партия, ние имаме преимущество, че запазихме добър звук с всички партии, макар разликите. Това ни дава опция да приказваме с всички и да вземем рационално решение. Ако не го вземем, ще излезем пред хората и ще обявим това са разликите, не става, отиваме на избори ", сподели тя. 

 

" За никой в партията няма да е прелестно да отиваме на избори. Хората са изморени, ще има по-ниска изборна интензивност. Вътрешнопартийно не виждам това да докара до разтърсвания ", акцентира Нинова. 

 

Ключов миг за отговорност пред страната и сформиране на държавно управление с третия мандат, при който и да отиде той. Подготвяме се за оптимални опити, съответни, с програма, със период, задания, изцяло осъзнавайки отговорността на третия мандатоносител. Третият ще е при една от дребните партии и няма да може сама да го реализра никога, посочи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на bTV. 
 
 Нинова сподели с кого партията ѝ може да си партнира.  

" Не бързаме с тези заявления, желаеме да забележим на кого президентът ще даде мандата. Ако е при нас, ще свикаме Национален съвет и ще обявим разновидностите.

Вчера има ново развиване - ГЕРБ и Политическа партия обявиха, че ще поддържат мандат на Демократична България - това към този момент си е съществено болшинство. 

 

До този миг решението ни е да не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане. При всички други разновидности ще участваме в диалози, дали ще подкрепим, зависи от бъдещата стратегия ", сподели тя. 

" Ще преценим на съвещанието на нашия групов орган. Моментът е доста значим, основен за България, изискват се взаимни отстъпки, не желая да избързваме. 

Не се отхвърляме от борбата със задкулисието, кражбите, модела, който отнемаше 10 милиарда от хората. Това е кардинална позиция ", сподели още тя. 



Нинова, предизвикана още веднъж от водещата Мария Цънцарова да каже, дали ще влиза в коалиция с ГЕРБ, отговори: " Вече споделих, че мандат ГЕРБ и Движение за права и свободи не поддържаме. При третия мандат привикваме (Националния съвет), приказваме обсъждаме спешната обстановка и решаваме и излизаме. Оставете ни тази опция за след няколко дни и ще разберете ". 

 

" Ще се подредим зад правовата страна, тази борба е изстрадана от нас. Появиха се нови партии с позиции срещу задкулисието и кражбите, ние сме я страдали седем години във всичките ѝ разновидности, пазаруване на гласове, разединение, пазаруване на депутати, офанзиви на Българска социалистическа партия. Видели сме всичко и не сме се предали ", добави водачът на Българска социалистическа партия. 

 

" Както и да ми зададете въпроса с кого ще си партнираме в третия мандат, ще кажа да изчакате Националния съвет. Да кажем нещо кардинално. Ако ГЕРБ и ДПС са образът на този модел, то без смяна на този модел не може да се води обща политика ", безапелационна бе тя. 

 

Нинова бе запитана и кой би могъл да е възможният претендент за министър-председател, в случай че левицата получи третия мандат. 

" Третият мандат се връчва на парламентарната група. Той би трябвало да бъде взет от ръководителя на групата. Така е направено тъй като той е спешен, дава се опция за лъчение на обща кандидатура за министър-председател. Твърде рано, прекомерно съответни въпроси задавате ", сподели Нинова. 

 

Тя разяснява и абсурда, разразил се към режисьора Максим Генчев, кино лентата му за Ботев и информацията, че дъщерята на президента ще взе участие в негов филм, спонсориран от страната. 

" Колко време имам за отговор. Искам да ми дадете 3-4 минути, защото безусловно се изкриви този спор. Искам да го върна там, където му е мястото.

Поканихме Кошлуков поради гневната социална реакция за кино лентата Ботев, тъй като с държавни пари се финансира и се излъчва един филм, който окарикатурява национални герои, идоли. Преди това бе кино лентата за Левски. Това е огромна тематика, политическа. 

 

Искахме да покажем, че сме загрижени за българската нематериалност, просвета, национално схващане, за всичко това. Позволете ми да развия тази тематика. Става въпрос освен за тези филми.

 

Донесла съм ви учебник за 7 клас. Ще бъдете изумена. Знаете ли по какъв начин децата учат стхотворенито " Опълченците на Шипка ", сподели Нинова и стартира да дава цитати от  образователното пособие. 



" Днес се чака да бъде най-тежкият ден от борбата с пожара, който гори в резервата Бистришко бранище на Витоша. В битката вземат участие 300 души ", по този начин е разказана борбата на опълченците на Шипка от Освоодителната Руско-Турска война, подерта Нинова.

 

И продължи: " Сега ще ви кажа българския език. Децата учат какви са преимуществата и благосъстоянието на българския език по следния метод - " Дава ви независимост на словото, каквото и Америка не може да ви даде, до момента в който пътуват българите може да разискват каквото си желаят без другите да ги схванат. Това безспорно е огромното преимущество на българския език ", уточни Нинова.

 

" Знаете ли по какъв начин се учи от децата поемата " Неразделни " от Пенчо Славейков. " Хиляди пъти ѝ споделих, че това момче е смотаняк и не е за нея, ще ги разделя, по какъв начин не ги е позор, ще ги рапортувам на шефа ".

 

Ето ви още един откъс за описа на Елин Пелин " По Жътва ". Смъртта на Пенка на равнищата - най-честата акцидент на работното място е премазване от нещо, втората причина е рухване от височина, следват провали от електрически ток и затрупване на от земни маси ", даде образци Нинова. 

 

" Филм за Ботев, в който е осмян, филм за Левски - самоубиваме се, отглеждаме едно потомство, което няма да знае какво е българщина. 

Въпросът за дъщерята на президента породи вторично. Най-остро го сложиха Демократична България. Ние просто задавахме въпрос - вярно ли е, че ще взе участие във кино лентата за Иван Александър? 

 

Нека да се развива. Всеки има право на развиване. Въпросът е дали има спор на ползи. Филмът е финансиран с държавни средства. В Съвет за електронни медии, в комисията по оценката има квота от президента. Какво неприятно има да питаш? Не си засегнал качествата на момичето, президента ", изясни Нинова 

 

Тя означи, че в Българска социалистическа партия са прочели от медиите, че в комисията за оценка на филмите има човек на президента.  

 

Наложи ѝ се и да дава отговор на въпроси за сина си.

" Медиите за моя наследник въпроси не са задавали, просто пишеха. Децата не би трябвало да се намесват в политиката, само че не би трябвало да се позволява близки хора и компании да вземат участие там, където има държавни средства, Знаете, че въпросът за спор на ползи е извънредно изострен. Трябва да пазим фамилиите от такива случаи, в които може да сме укорими, че сме употребявали постовете, с цел да се облагодетелстваме.

Моят наследник е спечелил десетки интернационалните олимпиади по математика, приет е в Европа и Съединени американски щати. Заслужил си е това самичък. Аз няма по какъв начин на международна олимпиада по матекамика да го направя медалист.

Когато си в политиката фамилиите не би трябвало да се месят в политиката или да се възползват от постовете на родителите си ", сподели Нинова и продължи:

" Предстои да се прави държавно управление, питате с кого и по какъв начин, какви ще са целите. От това, което ви споделих, заслужава ли си да се запише в управническата стратегия обзор на наличието на учебниците и привеждането ѝ в съответен тип, понятен, подобен, който дава отговор на историята и на класиците на България ". 

" Не сме обидили с нищо дъщерята на Румен Радев. Не сме коментирали персоналните ѝ качества. Ние просто задаваме въпроси. Както решите, по този начин го тълкувайте ", завърши въпроса Нинова. 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР