Ако това писание на Бойко Рашков на поставения от мен

...
Ако това писание на Бойко Рашков на поставения от мен
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ поиска оставката на председателя на парламента

" Ако това писание на Бойко Рашков на поставения от мен парламентарен въпрос наричате отговор, то ние сме в догадка на искане на оставката на ръководителя на Народното събрание ". Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той напомни, че на 15 декември е сложил парламентарен въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков. " Досега не съм получил нито отговор, нито желаните от мен документи. Това е жестоко нарушаване на Конституцията и на правилника на Народното събрание ", напомни Мустафа Карадайъ.

" Член 92, алинея 5 от парламентарния устав доста тъкмо и ясно и без потребност от пояснение споделя, че министър Бойко Рашков би трябвало да ми даде документи, които не са ми предоставени ", напомни водачът на Движение за права и свободи. Той уточни, че по този начин се лъже освен от уеб страницата на Народното събрание, а и министърът, който си мисли, че е изпратил отговор. " Освен това се лъже и министър председателят, който си мисли, че неговите министри си извършват отговорностите по Конституция за парламентарния надзор ", заключи Мустафа Карадайъ.

" Г-н ръководител, Вие ставате съизвършител в нарушаването на Конституцията и парламентарния устав ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР