Ако Топлофикация София не плати дълга си до 25 октомври,

...
Ако Топлофикация София не плати дълга си до 25 октомври,
Коментари Харесай

Директорът на Булгаргаз: Топлофикация София трябва да ни плати до 25 октомври

Ако " Топлофикация София " не заплати дълга си до 25 октомври, то може да бъде спрян газа до сдружението - т.е. до " Булгаргаз ", и даже компанията да желае, да не може да направи доставки на който и да е, освен на " Топлофикация София ". Това сподели шефът на газовото сдружение Николай Павлов пред.

" Не имам вяра да се стигне до прекъсване на газта за " Топлофикация София ", означи обаче Павлов.
 Фандъкова: Виж още
Дружеството към този момент предизвести, че може да се стигне наложително преустановяване на контракта за доставка на природен газ с " Топлофикация София ", в случай че не бъдат погасени отговорностите на столичното парно. " Целта на това писмо е да се откри решение ", сподели шефът на " Булгаргаз ".

Павлов не даде съответен отговор дали " Булгаргаз " ще прекъсне доставките за " Топлофикация София ", в случай че не се откри решение за възнаграждение на дълга.

По думите му отговорностите на столичното сдружение са 131 милиона лв., което прави 30% от приходите на " Булгаргаз ". Това се случва всяка година по това време и този дълг нараства и стига до 200 милиона. Въпреки това Павлов означи, че газовото сдружение е на облага.

" Всички останали клиенти на " Булгаргаз " си заплащат. Ако в Европа не си плащаш, ти стопират газа ", съобщи Павлов и означи, че в този момент обстановката е доста сложна поради нарасналите цени на синьото гориво на интернационалните пазари.

" Въпреки рецесията в международен мащаб " Булгаргаз " е обезпечил задоволително гориво за своите клиенти и то на по-добри цени от тези сега в Европа ", безапелационен е Павлов.

" Булгаргаз " изиска ново повишаване на природния газ от ноември с близо 32%. Предлаганата цена е 126 лв. и 76 стотинки за мегаватчас.

" Окончателното ни предложение за повишаването на природния газ ще бъде импортирано на 1 ноември, в този момент направихме единствено първите калкулации. Но виждаме рецесия, Европа признава - стигна се до 120 евро на мегаватчас. През юни 2020 година цената беше единствено 5 евро. Това е нарастване от 24 пъти ", разяснява още шефът на " Булгаргаз ".

Според Павлов енергийната рецесия е привнесена в България от Европа, защото там страните не са запълнили хранилищата си с газ, а в нашата страна единствено сред 6 и 8% от тока са създават с газ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР