Ако тенденцията сега върви нагоре и продължат да се увеличават

...
Ако тенденцията сега върви нагоре и продължат да се увеличават
Коментари Харесай

Експерт: Да се забрани износът на кислород от България. Няма да има за болниците

" Ако наклонността в този момент върви нагоре и продължат да се усилват пациентите в лечебните заведения у нас, идната седмица няма да има О2. При 11 хиляди души, нуждаещи се от в лечебните заведения при предходната вълна, производството на О2 не стигаше и купувахме от Румъния, Турция и Унгария, само че те са в този момент са забранили износа и няма от кое място да се купува ".

Да се забрани износът на О2 от България - това уточни пред БНР като единствен излаз от обстановката Марин Димитров, изпълнителен шеф на един от най-големите производители на медицински кислород  и най-големият снабдител за лечебните заведения в страната.
 Отпада възбраната за експорт на медицински О2 Отпада възбраната за експорт на медицински О2
Отпада възбраната за експорт на медицински О2, въведена у нас в средата на месец декември м.г. Това разпорежда министърът на здравео...

Той акцентира, че сега съумяват да изпълнят всички доставки и работят на цялостен потенциал за произвеждане на медицински О2:

" Вече поръчките и производството се изравняват. България има потенциал да задоволи потребностите от медицински О2, само че би трябвало да се забрани износът и да се приоритизират доставките към лечебните заведения. Това може страната да го направи ".

" Очакваме нова среща с министерството на опазването на здравето. Ще настояваме за приоритизиране на доставките към лечебните заведения, тъй като производителите на медицински и на промишлен О2 са едни и същи. Ще ми е забавно по какъв начин ще се оправдае морално, в случай че един производител избра да изнася О2, вместо да го даде за пациентите в лечебните заведения ", съобщи Димитров.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР