Ако тази година се надявате на лятна ваканция в Хавай,

...
Ако тази година се надявате на лятна ваканция в Хавай,
Коментари Харесай

Тази топ туристичека дестинация може да остане блокиранада края на годината

Ако тази година се надявате на лятна почивка в Хавай, управляващите там се надяват вие да помислите още веднъж върху желанията си, написа CNN.

" Със сигурност ще удължим 14-дневната наложителна карантина за всички пътувания в щата до края на юни ", съобщи губернаторът Дейвид Иге по време на онлайн сесия.

Ограниченията около карантината бяха открити в Хавай в средата на месец март, а Иге по това време уточни, че туристите би трябвало да анулират пътуването си за най-малко 30 дни напред.

Щатът непосредствено принуждава посетителите, които не съблюдават карантината, да се изтеглят островите.
 Хавай стартира да заплаща на туристите си да се връщат у дома
Хавай стартира да заплаща на туристите си да се връщат у дома

Създаден е фонд а стойност 25 хиляди $

По-рано този месец локалната полиция даже арестува двойка от Калифорния, която е била там на медения си месец, откакто туристите пренебрегнали предизвестията да останат в хотелската си стая.

В края на април мъж от Флорида и жена от Илинойс също бяха задържани от полицията в Хонолулу, откакто нарушиха карантината. Служителите на хотела тогава уведомили управляващите, откакто видели двойката да се връща в стаята си с пазарски чанти. Оказа се, че хората отивали до магазина за храна.

" Първоначалната ни цел е да образоваме хората. Нашите старания са предопределени да запазим хората в сигурност и да им попречим да популяризират вируса ", съобщи чиновник от полицейското ръководство в Мауи.

Това обаче свидетелства, че макар световната пандемия, Хавай остава посещавана дестинация. А поради риска от разпространяването на ковид, това докара до митинги от страна на локалните поданици. Поради това управляващите в щата започнаха дейна акция за връщане на туристите по родните им места.

Преди две седмици локалното бюро за туризъм отпусна грант на стойност 25 хиляди $ на Visitor Aloha Society of Hawaii, с които ще бъдат заплащани билетите за връщане на посетителите до родните им места.
 До 80% ще е сривът в интернационалния туризъм през 2020 година
До 80% ще е сривът в интернационалния туризъм през 2020 година

Според Организация на обединените нации пандемията докара до най-лошата рецесия в сектора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР