Ако търсите добри съвети за това как да разберете своите

...
Ако търсите добри съвети за това как да разберете своите
Коментари Харесай

Не отнемайте правото на децата да растат - един от важните уроци за родителите

Ако търсите положителни препоръки за това по какъв начин да разберете своите деца, Bright Side ви предлага малко житейски опит, който да помогне и на родителите, и на тяхното поколение да бъдат щастливи.

За развъждането на дете

" Отглеждане " не значи " опитомяване ". Задачата на родителя не е просто да " тренира " детето, това е погрешно и нездраво виждане. Вместо това, би трябвало да подхождате креативен и да помагате на детето да пораства, тъй че един ден да бъде независимо и щастливо.

А когато това стане, родителят би трябвало да смъкна ръката си от рамото на детето, тъй като неговият наследник или щерка към този момент не е малко дете. С това завършват най-важните отговорности на родителя - като страж и човек, който изкарва хляба.

Да се пробвате да диктувате скоростта, с която детето се развива, е нездравословно. Всяко дете прави това с друго темпо; не можем да насилим децата ни да порастват, вместо това би трябвало да им оказваме помощ и насочваме.

За дисциплината

Когато един възрастен се отнася погрешно с дете, единственият метод, по който то може да му отговори, е неподчинението. Провокирането на родителския яд е метод за привличане на вниманието.

Не влизайте в спор с децата си за дребни неща, упражнявайте дисциплинираност, само че единствено откакто първо установите положителни връзки с тях. Стига да не направи нещо в действителност рисково, обикновено е едно дете да има неприятни преживявания. Само посредством подобен опит то може да съзрее. Споделяйте и своите усеща, с цел да могат децата да схващат проблемите ви.

За самоуважението

Самоуважението на едно дете се дефинира от неговите деяние и това по какъв начин родителите реагират на тях. Окуражавайте го да гледа на себе си с позитивен взор, избягвайте да го наричате " неприятно дете ". Децата търсят утвърждението на своите родители - давайте им го.

За учебното заведение

Често учебните заведения се интересуват единствено от триумфа на децата в обособените предмети, само че не и от тяхното развиване. Ако не можете да разчитате на учебното заведение на вашето дете, това значи, че би трябвало да се стараете самите вие, освен това още повече. Разбира се, когато е допустимо, изразявайте почитание към учителите на детето си, само че не се тормозете да им напомняте, че оценката на детето ви може да идва единствено от вас. Училището не е постоянно, само че вашата връзка с детето ви е.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР