Ако търсенето се повишава с 10-15%, е една ситуация. Ако

...
Ако търсенето се повишава с 10-15%, е една ситуация. Ако
Коментари Харесай

Енергоминистърът призна за горивата: Не сме остров на стабилност

Ако търсенето се покачва с 10-15%, е една обстановка. Ако в границите на деня търсенето е 4-5 пъти по-голямо, е друго. Добрата вест от ситуaцията е, че стрес пробата беше преодолян. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов на брифинг на Министерски съвет през днешния ден.

Относно цените на горивата сподели:

„ България е отворена към целия европейски пазар. Цените са подвластни от междунардни пазари, за жалост в по-голяма степен от Русия. Колкото и да желаеме да сме остров, в който стабилността се резервира, това е невероятно “.

„ Това, което ще създадем в този формат е, да ви осведомяваме какъв е методът на дистрибуция, по какъв начин ще доближава горивото до крайните консуматори. Съмненията ще бъдат разсеяни на база данни “, увери министърът.

„ Даваме си сметка какъв брой е мъчно на обществено слабите хора. Предприехме спомагателни ограничения като увеличение на размера и сумата на енергийните помощи. През бюджета направихме всичко допустимо държавното управление да помофгне разнообразни групи от хора. Радваме се, че успяхме в тази сложна обстановка Народно събрание да одобри бюджета “, разяснява пък на собствен ред икономическата министърка и вицепремиер Корнелия Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР