Ако Тагарев изисква нещо от българския парламент, трябва да си

...
Ако Тагарев изисква нещо от българския парламент, трябва да си
Коментари Харесай

Пеевски: Ако Тагарев изисква нещо от парламента, да си подаде оставката веднага

Ако Тагарев изисква нещо от българския парламент, би трябвало да си подаде оставката незабавно. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Делян Пеевски от Движение за права и свободи. Поводът за коментара е изявлението на военния министър, обвързвано с плана за рационализация на сухопътните войски с нови бойни машини - " Страйкър ".

" Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент - може да внесе, комисиите да го прегледат и Народното събрание да реши. Министрите не могат да изискват нищо от Народното събрание по никакъв мотив ", сподели Пеевски и добави, че той в качеството си на депутат може да изисква, тъй като персонално е дал вота си за този кабинет.

Движение за права и свободи не желае да има министри в кабинета на ротацията, сподели още Пеевски.

По мотив рецензиите от страна на прокуратурата, Висш съдебен съвет и президентството за измененията в Конституцията, че тя би трябвало да се гледа от Велико Народно заседание, депутатът от Движение за права и свободи сподели, че постоянно има недоволни, когато се вършат промени в името на хората.

„ Ние считаме, че сме създали най-хубавия план за промени в Конституцията, който и ще гласуваме. Мандатът на основния прокурор ще бъде 5 години без право на преизбиране ”, напомни Пеевски. Той разясни, че планът за конституционните промени на първо четене ще мине на 6-ти декември, на 13-ти ще мине в комисия, на 14-ти на второ и на 15-ти на трето четене.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР