Ако строителството на сградата Златен век на компанията Артекс действително

...
Ако строителството на сградата Златен век на компанията Артекс действително
Коментари Харесай

"Артекс" ще обжалва в съда спирането на "Златен век"

Ако строителството на постройката " Златен век " на компанията " Артекс " фактически бъде спряно, сдружението ще апелира акта в съда. Това заяви арх. Пламен Мирянов - младши пред БНР, който е шеф на компанията " Артекс инженеринг ".

За това, че строителството на 34-етажната постройка стопира дефинитивно, се разбра след среща през вчерашния ден на премиера Бойко Борисов с предприемчив комитет от кв. " Лозенец ", който стачкува против реализирането на плана. В компанията към момента не са получили документа и го чакат до понеделник.

" Улицата диктува решенията и това е единственото пояснение на обстоятелството, че не бяхме поканени на тази среща ", разяснява Мирянов. Той акцентира, че компанията ще претърпи вреди от нарушени взаимоотношения с банките, от съкращаването на 300-400 служащи и от неустойки по към този момент подписани контракти, ще бъде оскърбен и имиджът й. " Цената ще се заплати не от лицата, издали противозаконни актове, а от жителите ", съобщи той.

" Дори да се одобряват в идващите дни нови закони, имаме право да желаяме ново позволение и отново ще работи подробният организационен проект за региона, който позволява 34 етажна постройка, " сподели Мирянов в отговор на въпрос дали компанията е склонна да понижи етажността, както упорстват протестиращите. Представителят на строителния контрол на обекта Ива Милова добави, че основите са построени с план за 34 етажа.

Мирянов за следващ път акцентира, че компанията е уверена, че разполага с всички законни строителни бумаги и годно позволение.

В същото предаване арх. Борислав Игнатов, ръководител на Камарата на архитектите, добави, че подобен вид проблеми произтичат от неуредиците в законодателството и е извънредно време Законът за устройството на територията да бъде сменен с нов кодекс, който по-устойчиво и в детайли урежда тази материя. " Институциите не могат да се произнесат кое е законно и кое не и кое по кое време се е случило и за какво ", добави той.

" Резултатите от вчерашната среща (на протестиращите с премиера Бойко Борисов - бел. ред.) са доста неприятен индикатор. Не е допустимо министър-председателят да се отпътува с обекти, каквито и да са те, не може една страна да опира всякога до министър-председателя ", добави ръководителят на Камарата на архитектите.

В отговор на въпрос за политическите връзки на " Артекс ", чиито клиенти са висши представители на ГЕРБ, арх. Мирянов отговори: " Всичко потвърди, че нямаме връзки. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (135)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР