Ако страните в ЕС вземат решение за прекратяване или спиране

...
Ако страните в ЕС вземат решение за прекратяване или спиране
Коментари Харесай

Анкара: Европейският модел е пред провал, ако ЕС скъса с Турция

Ако страните в Европейски Съюз вземат решение за преустановяване или прекъсване на договарянията за присъединението на Турция, това ще бъде краят на европейския модел на развиването, еднакъв на самоубийство, съобщи министърът по евроинтеграцията Йомер Челик, представен от Анадолската организация.

Той дефинира като безнравствено предлагането за замяната на договарянията за участието на Турция в Европейски Съюз с договаряния за „ привилегировано партньорство “ на съюза с Анкара. Според него прекратяването на помощите за Турция от фонда на Европейски Съюз за подкрепяне на страните-кандидатки няма да докара до никакви промени. Само по себе си лансирането на тази концепция подкопава престижа и доверието в Европейски Съюз, акцентира основният договарящ. Той разяснява преднамереното и преднамерено отношение на редица страни към Турция.

„ Например, отношението на Австрия към Турция е невероятно да бъде обяснено посредством политически разбор. Вероятно там фактор е психическата фикс идея. Европейски Съюз към този момент не е никакъв съюз, той има прекалено много крайнодесни партии като съперници в себе си и на процедура е съдружие на държавни управления под патронажа на Германия. Ние нееднократно призовавахме да получим отговор – това Европейски съюз ли е, или Европейски съединени щати. Ако Европейски Съюз е обединяване на демокрации, би трябвало да обясни и степента на взаимност със страните отвън своите граници. Турция претърпя опит за прелом и е също европейска страна с европейска народна власт. И до момента в който чакахме взаимност и подпомагане за усилване на демокрацията и институциите ни, Европейски Съюз се обърна против нас. Европейските страни, които са неспособни да се оправят с вътрешните си проблеми, демонстрираха, че единственото решение, което могат дружно да вземат, е за прекратяването или прекъсването на преговорния развой с Турция. Но то ще бъде самоубийство за Европа “, уточни Челик.

Той разяснява и референдума в Северен Ирак от 25 септември, считан от Турция като противозаконен. Най-тежкият удар върху ползите на етническите кюрди нанесе водачът на районната администрация Барзани, който взе решението за референдума, без да се съобрази с тяхната позиция, само че с единствената цел да укрепи властта си в района, съобщи Челик. Той акцентира, че управляващите в Северен Ирак са длъжни да анулират резултатите от това гласоподаване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР