Ако страдате от стомашни болки, можете да почерпите от даровете

...
Ако страдате от стомашни болки, можете да почерпите от даровете
Коментари Харесай

Три билки срещу стомашни болки

Ако страдате от стомашни болки, можете да почерпите от даровете на природата. Ето няколко лека с билки, които имат благотворно въздействие и облекчават мъчителните признаци.

Тези билки се употребяват от хората и за лекуване на разнообразни болести към този момент хиляди години.

Копърът е превъзходен лек срещу къркорене на червата и хълцане.

Той съдържа значимите за възстановяване на имунитета цинк и йод, нужни за естественото действие на щитовидната жлеза, незаменимите за подсилване на костите и зъбите калций и флуор.

Добре въздейства и при неприятна перисталтика и газове. Успокоява спазмите на гладката мускулатура на органите в коремната празнина.

Чаят от копър е най-хубавото познато средства за облекчение на коликите при кърмачетата, като усъвършенства храносмилането и апетита.

Семената от копър способстват за усилване секрецията на стомашните жлези и подстомашната жлеза, покачват отделянето на жлъчка и отстраняват отоците на червата.

Джинджифилът е желано растение, което в китайската медицина се употребява за лекуването на разнообразни стомашни проблеми.

В западните култури се ползва за облекчение признаците на гадене и повръщане при бременност.

Според изследване, джинджифилът редуцира риска от рак на дебелото черво, защото потиска възпалителните процеси в червата.

Тази билка може да се откри под формата на прахуляк, капсули, таблетки или свеж корен.

Ментата е една от най-използваните билки, с доста потребни въздействия.

Нейните листа съдържат етерични масла. Ментолът, който е съществена съставна част, е повода за ароматните и освежаващи свойства на билката.

От мента се прави ментов лист, който се използва като трапезен чай.

Ментоловото масло оказва помощ против гадене, болки в стомаха, газове.

Ментата успокоява спазмите в храносмилателните пътища. Билката е подобаваща и за лекуване при разстройство, болести на жлъчните пътища, жлъчнокаменна болест, продължителен панкреатит./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР